Drob de post cu ciuperci si legume

Reteta de drob cu ciuperci si legume este perfecta pentru sarbatori sau chiar pentru mesele tale obisnuite. O poti pregati fara mult efort, intrucat foloseste aluat gata facut, nu este necesar sa framanti tu si sa te ingrijorezi ca nu o sa creasca. Fata de drobul clasic din organe de miel sau porc, aceasta reteta de drob vegan este mult mai usoara pentru digestie si cel putin la fel de buna la gust. In plus, datorita compozitiei cu tofu va contine proteine vegetale care sunt atat de necesare organismului pentru a produce energie si sunt mult mai sanatoase decat cele animale, intrucat nu ridica nivelul colesterolului.
TIMP PREPARARE 120 minute
PORTII 4
TIP RETETA Aluaturi/Aperitiv
DIFICULTATE Medie
PRINTEAZA RETETA
Ingrediente reteta Drob cu ciuperci si legume
- 1 pachet aluat de foitaj
- 200 g tofu
- 5 cartofi
- 5 ciuperci
- 1 legatura ceapa verde
- 1 ardei rosu mare
- 100 g migdale
- 3 linguri ulei de cocos
- 1 praf de copt
- 1 lingura gris
- 200 g smantana vegetala
- 125 g faina de grau integrala
- 2 linguri fulgi de drojdie inactiva
- 5 catei de usturoi
- cimbru
- sare de mare
- piper
Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!
Mod de preparare reteta Drob cu ciuperci si legume
- Migdalele se rasnesc si se amesteca apoi cu faina din grau si cu praful de copt.
- Cartofii se fierb si se lasa la racit. Dupa ce s-au racorit, se curata de coaja si se zdrobesc bine cu o furculita.
- Ceapa, ardeiul și ciupercile se toaca și se calesc in ulei cu putina apa timp de cateva minute.
- Dupa ce legumele au fost calite, le amesteci cu restul ingredientelor, adica compozitia fainoasa cu migdale, bucatelele de tofu, cartofii zdrobiti, usturoiul, drojdia inactiva, grisul, smantana vegetala, cimbrul, sarea si piperul. Ai terminat in acest moment compozitia drobului vegan.
- Intr-o forma de chec, se asaza o parte de foietaj, se pune compozitia de legume si se acopera cu alta bucata de foietaj.
- Se inteapa cu furculita și se coace in cuptor pana se rumeneste.
- Dupa ce se raceste putin poti taia si servi o bucata gustoasa de drob cu ciuperci si legume.
Observatii reteta Drob cu ciuperci si legume
- In momentul in care asezi foietajul in tava de chec, ai grija sa nu acoperi numai fundul, ci si peretii tavii, ca sa imipedici compozitia sa se imprastie in clipa in care vei taia drobul.
- Fulgii de drojdie inactiva si tofu vor da compozitiei un gust usor de branza, care se va evidentia si mai placut in combinatie cu ciupercile.
- Daca vrei, poti sa ornezi drobul inainte de servire cu o lingura de smantana vegetala.
Stiai ca?
- Tofu este branza vegetala din lapte de soia si, din punct de vedere al procesului de preparare, nu difera foarte mult de branza din lapte animal, insa contine o doza mult mai mare de proteine?
- Crema de cocos poate fi un inlocuitor foarte gustos si hranitor al iaurtului si smantanii de origine animala, pentru preparatele culinare? Crema de cocos are o consistenta mai vascoasa decat a laptelui de cocos. fiind obtinuta prin ridicarea la suprafata a grasimilor continute in laptele de cocos neomogenizat.






Cand se pune uleiul de cocos?
Smantana vegetala se pune si in compozitie sau numai inainte de servire?
La momentul calirii legumelor. Ceapa, ardeiul și ciupercile se toaca și se calesc in ulei cu putina apa timp de cateva minute.
Smantana vegetala poate intra si in compozitie, de asemenea se poate adauga la servire. Dupa ce legumele au fost calite, se amesteca cu restul ingredientelor: migdale, tofu, cartofi, usturoi, drojdia inactiva, grisul, smantana vegetala, cimbrul, sarea si piperul.