Drob delicios și sănătos cu nuci pecan

Această rețetă de drob reprezintă alegerea perfectă pentru mesele din perioada postului, dar și pentru o masă festivă de sărbători. Un preparat extrem de savuros, grație ingredientelor diversificate și aromate, drobul cu nuci pecan poate fi o alternativă mai ușoară la drobul clasic. În plus, această rețetă este bogată în fibre și proteine, lucru datorat ingredientelor precum ovăzul, orezul brun sau tofu.
TIMP DE PREPARARE o oră și 30 de minute
PORȚII 10
TIP REȚETĂ Aperitiv
DIFICULTATE Medie
PRINTEAZĂ REȚETA
Ingrediente:
- 2 căni nuci pecan
- 2 căni pâine proaspătă
- 1 cană fulgi ovăz
- 1 cană orez brun, fiert
- 1 ceapă, tăiată în cubulețe
- 1 lingură busuioc
- 1 lingură salvie
- 200 g tofu natur Sano Vita
- 2 căni apă
- 1 lingură sos soia
- 2 linguri piure roșii
- 2 căței usturoi, tocați
- 1 lingură ceapă pudră
- 1 linguriță și jumătate sare
Vrei să pregătești rețeta? Cumpără produsele!
Mod de preparare:
- Mixează nucile pecan într-un blender până ajung la o textură fărâmicioasă, apoi pune-le într-un bol mare (pentru a avea loc să adaugi celelalte ingrediente).
- Mixează pâinea proaspătă în blender până obții două căni de firimituri și pune-le în bolul cu nucile pecan abia mixate.
- Adaugă peste firimiturile de pâine și nucile pecan fulgii de ovăz, orezul fiert, ceapa tocată în cubulețe, busuiocul și salvia. Amestecă toate ingredientele cu o spatulă.
- Pune în blender tofu cu o cană de apă și mixează până devine o cremă. Adaugă peste crema obținută apa rămasă, sosul de soia, piureul de roșii, usturoiul tocat, pudra de ceapă și sarea. Amestecă totul cu o spatulă.
- Toarnă crema obținută peste ingredientele uscate și amestecă cu spatula.
- Așază compoziția într-un vas de copt cu dimensiunea de 23×33 cm, uns cu puțin ulei. Acoperă vasul cu folie de aluminiu și coace la 180°C pentru 45 de minute. Îndepărtează apoi folia și coace preparatul pentru alte 15 minute, până când se formează deasupra o crustă maro-aurie.
- Servește drobul cald sau rece, alături de sos de roșii sau ciuperci.
- Alte rețete de drob vegetal numai bune pentru perioada postului și a sărbătorilor sunt drobul cu mei și semințe de dovleac și drobul cu ciuperci și legume.
Știai că?
- Nucile pecan conțin un număr important de nutrienți. Sunt o sursă foarte bună de fibre, împreună cu zinc, cupru sau vitamina B1.
- Orezul brun reprezintă o sursă mult mai consistentă de nutrienți decât orezul alb. Orezul brun este bogat în vitamine din complexul B (B1, 2, 3, 5 și 6), magneziu, fosfor, mangan și seleniu.
- De asemenea, atât nucile pecan, cât și orezul brun sunt alimente cu multiple beneficii asupra sănătății inimii sau reglării nivelului de zahăr din sânge.
- Tofu își are originile în bucătăria chinezească și este un aliment obținut prin coagularea laptelui de soia, printr-un proces similar cu cel al brânzei de origine animală. Tofu are o valoare calorică scăzută și conține antioxidanți, vitamine și minerale esențiale, fiind o sursă importantă de mangan, calciu și seleniu.
