Friptură de pleurotus cu piure de țelină
Această rețetă face parte din Campania #21ZileCuSanoVita. Fii alături de noi în Provocarea de 21 de zile pentru meniuri plant-based, savuroase și sănătoase.
Daniel Pop – sau The Colors of Cooking ne recomandă această rețetă specială la prânz și ne îndeamnă să încercăm alimente vegane, plant-based în această provocare cu SanoVita.
TIMP PREPARARE 30 minute
PORTII 2
TIP RETETA Prânz
DIFICULTATE Scăzută
PRINTEAZA RETETA
Ingrediente:
Pentru piure
- 3 cartofi
- 1 ceapă
- 1 țelină mică
- 1 lingură ulei de cocos
- 1 cremă vegetală de gătit din soia (opțional)
Pentru friptură de pleurotus
- 500 g ciuperci pleurotus
- Ulei de măsline
- 1 linguriță pudră de usturoi
- 1 linguriță boia dulce
- 1 linguriță cimbru uscat
- 1 linguriță oregano
- Sare, piper – după gust
- 2 linguri drojdie inactivă
- 200 g roșii cherry
Mod de preparare:
- Curăță legumele pentru piure, taie-le și pune-le la fiert.
- Între timp, taie puțin din codițele ciupercilor pleurotus și amestecă-le cu uleiul de măsline și condimentele (boia dulce, usturoi, cimbru, oregano, drojdie inactivă, sare, piper). Ideal este să lăsăm ciupercile la marinat minim 30 de minute, dar acest pas este opțional.
- Așază ciupercile în tavă și pune-le la cuptorul preîncălzit la 180g Celsius pentru 20 de minute.
- Spală roșiile cherry, condimentează-le după gust și așază-le în tava pe care o pui la cuptor împreună cu ciupercile (roșiile au nevoie de maxim 10 – 12 minute de coacere, deci le poți pune odată cu ciupercile sau după ce au trecut 10 minute din timpul alocat ciupercilor).
- Când legumele pentru piure sunt fierte, scurge-le de apă. Adaugă uleiul de cocos, sare, puțin suc de lămâie, piper și crema vegetală de soia pentru gătit (opțional).
- Pune în blender și mixează până se formează un piure cremos.
Mulțumesc frumos
Pare delicios,voi incerca reteta.Multumesc!
Excelenta reteta. Ciupercile pleurotus au un gust foarte bun astfel condimentate. Am facut de cateva ori aceasta reteta si ne place foarte mult. Mai ales ca sotul este vegan.
Multumesc.
Camelia Tanase
Mulțimim pentru apreciere! Dorim să oferim clienților nostri cele mai potrivite alegeri când vine vorba un stil de viață mai bun și suntem fericiți când primim feedback-uri pozitive.
Acuma am terminat de mancat. Dementiala! Nu imi imaginam asa de buna sa fie; dupa 4 ani in care am exagerat cu carnea, acuma mi-o iesit pe ochi :)) (O zi pe saptamana mancam fara carne), si acum vream sa trec pe mai putina carne, si am ramas socat cand am vazut ca soia are 50% proteine, deci mai mult decat orice carne.
Foarte buna combinatia de condimente la ciuperci, nimic exagerat, si mie imi place foarte condimentat. Sper sa nu se activeze in mine drojdia inactiva :))
Telina nu am prea nimerit-o, nu stiu de ce era amaruie, era si cam necoapta, verde.
Maine fac iara, poate incerc si cu alt ulei piureul sa vedem 🙂
Ne bucurăm că ți-a plăcut! 😀