Acasă Rețete Deserturi sănătoase Fursecuri de ovaz si arahide (fara coacere)

Fursecuri de ovaz si arahide (fara coacere)

0
Fursecuri de ovaz si arahide (fara coacere)

Aceste fursecuri de ovaz si arahide (fara coacere) nu necesita decat 6 ingrediente, un bol incapator si o pereche de maini dibace. Astfel, in doar 10 minute obtii 6 fursecuri raw de ovaz si arahide, inmuiate in ciocolata si presarate cu sare grunjoasa. Combinatia ciocolatei cu sarea este una clasica si se regaseste in combinatiile celor mai pasionati maestri ciocolatieri: sodiul scoate mai repede in evidenta aroma dulce, actionand asupra papilelor gustative si facandu-le mai receptive la gustul dulce.

TIMP PREPARARE   10 minute

PORTII   3

TIP RETETA   Desert

DIFICULTATE   Scazuta

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Fursecuri de ovaz si arahide (fara coacere)

  Mod de preparare reteta Fursecuri de ovaz si arahide (fara coacere)

  • Pentru a pregati aceste fursecuri de ovaz si arahide (fara coacere) nu ai nevoie decat de un bol, in care sa amesteci bine fulgii de ovaz, untul de arahide, zaharul pudra si esenta de vanilie, pana obtii un aluat omogen.
  • Tapeteaza o tava cu hartie de copt.
  • Folosindu-ti mainile, imparte aluatul in 6 parti egale si modeleaza 6 bilute; aplatizeaza-le pana obtii 6 fursecuri de ovaz si arahide, groase de 12 mm si cu un diametru de 6 cm.
  • Pune fiecare fursec in tava tapetata cu hartie de copt, apasa o furculita deasupra in doua directii perpendiculare, pentru a crea un model suprapus, apoi da tava la frigider, timp de 5 minute.
  • Dupa ce aceste fursecuri de ovaz si arahide (fara coacere) s-au intarit la rece, topeste ciocolata menaj de post la bain-marie, apoi intinde-o peste fursecurile reci si presara deasupra cativa fulgi de sare grunjoasa.
  • Da fursecurile inapoi la frigider pentru 1-2 minute si serveste-le imediat.

  Observatii reteta Fursecuri de ovaz si arahide (fara coacere)

  • Din cantitatea de ingrediente de mai sus iti vor iesi 6 fursecuri de ovaz si arahide (fara coacere).
  • Poti lasa aceste fursecuri de ovaz si arahide (fara coacere) la frigider si mai mult de 5 minute, fara probleme.
  • Pentru a topi ciocolata menaj la bain-marie, foloseste doua cratite de marimi diferite: in prima pune apa la fiert, iar pe a doua adaug-o peste apa, cu ciocolata in ea.
  • Pentru a intinde ciocolata menaj peste aceste fursecuri de ovaz si arahide (fara coacere), poti fie sa le inmoi in ciocolata pe jumatate, fie sa folosesti o lingurita, cu ajutorul careia sa torni ciocolata topita deasupra fiecarui fursec.
  • Pentru aceasta reteta de fursecuri de ovaz si arahide (fara coacere) poti folosi zahar pudra din comert sau zahar brut, transformat in pudra intr-o rasnita de cafea curata.

  Stiai ca?

  • In vremurile vechi, sarea era greu de obtinut si constituia o moneda de schimb: soldatii romani erau platiti partial in sare? Nu degeaba cuvantul „salariu” vine din latinescul „salarium” (in traducere, „bani sarati”), iar cuvantul „soldat” provine de la latinescul „sal dare” (in traducere, „a da sare”).
  • La fel, cacaua era valoroasa in randurile populatiilor mezoamericane, fiind folosita ca moneda de schimb? Aztecii din Nicaragua vindeau un iepure pe 10 boabe de cacao si un sclav pe 100 de boabe de cacao, de exemplu.
  • Asocierea dintre ciocolata dulce si sare este una extrem de reusita deoarece sarea intensifica capacitatea corpului de a simti gustul dulce (de aceea se si adauga un praf de sare in mai toate retetele de desert)? In plus, sarea adauga textura si aroma (datorita cristalelor mari).
  • Persoanele diagnosticate cu Alzheimer isi pot pierde capacitatea de a mirosi untul de arahide? Prin urmare, „Testul untului de arahide” poate fi un indicator precoce al acestei boli.
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Fursecuri de ovaz si arahide (fara coacere)
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.