Acasă Rețete Deserturi sănătoase Gem rapid de capsuni si chia

Gem rapid de capsuni si chia

0
Gem rapid de capsuni si chia

Gem rapid de capsuni si chiaIn anotimpul in care parfumatele capsuni umplu pietele, asigura-te ca le consumi proaspete si ca pregatesti si acest gem rapid de capsuni si chia. Pastreaza gustul intens al capsunilor coapte pregatind un gem care nu contine zahar procesat si conservanti, este vegan si lipsit de gluten si se pregateste in mai putin de 20 de minute (cu tot cu taiatul capsunilor), din doar 4 ingrediente! Gustul acestui gem rapid de capsuni si chia este delicios si te va trimite  garantat in copilarie.

TIMP PREPARARE   17 minute

PORTII   1 borcan

TIP RETETA   Desert

DIFICULTATE   Scazuta

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Gem rapid de capsuni si chia

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Seminte de chia

seminte-de-chia-150g

Sirop de artar

sirop-artar-vertmont-canada-250-gr

  Mod de preparare reteta Gem rapid de capsuni si chia

  • Incepe sa pregatesti acest gem de capsuni si chia prin a spala bine, a scurge si a curata de frunze capsunile.
  • Pune, intr-un blender vertical, fructele taiate in jumatati, semintele de chia si siropul de artar (daca alegi sa il folosesti, pentru a obtine un gem mai dulce; daca folosesti capsuni parfumate si dulci, il poti omite din reteta).
  • Amesteca ingredientele pentru gemul rapid de capsuni la viteza medie, pana obtii consistenta dorita; adauga cate 1 lingura de apa, daca fructele nu sunt foarte zemoase, pentru a omogeniza gemul.
  • Toarna lichidul din blender intr-o tigaie mica si pune-o la fiert, la foc mediu, pana cand gemul incepe sa fiarba.
  • Redu focul la cea mai mica treapta si lasa la fiert 5-7 minute sau pana cand gemul de capsuni incepe sa se ingroase.
  • Stinge focul si toarna gemul intr-un borcan, lasa-l la racit complet si pastreaza-l la frigider.

  Observatii reteta Gem rapid de capsuni si chia

  • Semintele de chia adaugate in aceasta reteta au rolul de a crea o consistenta de jeleu, fara a apela la conservanti din comert.
  • Deoarece gemul de capsuni si chia nu contine conservanti, va rezista in frigider timp de doar o saptamana dupa preparare.

  Stiai ca?

  • Atunci cand mananci capsuni proaspete, le poti curata usor de frunze folosind un pai, in acelasi fel in care ai folosi ustensila pentru scos cotorul merelor? Introdu paiul prin partea superioara a fiecarei capsune si apasa, pana miezul iese pe partea cealalta.
  • Semintele de chia contin fibre, proteine, antioxidanti, minerale (calciu, mangan, fosfor, cupru, potasiu), grasimi esentiale sanatoase (Omega-3 si Omega-6), de 5 ori mai mult calciu decat laptele, de 3 ori mai multi antioxidanti decat afinele, de 3 ori mai mult fier decat spanacul, de 3 ori mai multe fibre decat graul si ovazul, de 2 ori mai mult potasiu decat bananele si mai mult Omega-3 decat somonul?
  • Semintele de chia ajuta la cresterea nivelului colesterolului „bun”/HDL si la scaderea tensiunii sangvine, trigliceridelor, colesterolului „rau”/LDL si total, gratie acizilor grasi si fibrelor?
  • Semintele de chia ajuta la slabit (reducand senzatia de foame si apetitul), favorizeaza o digestie sanatoasa (imbunatatind tranzitul intestinal), regleaza sistemul imunitar si inflamatia (reducand riscul de boli asociate acesteia – de inima, diabet, cancer, obezitate), multumita continutului de fibre?
  • Amestecate cu apa, semintele de chia pot inlocui oul in retetele vegane?
  • Capsunile contin vitaminele C si B9, mangan, potasiu, antioxidanti si compusi vegetali care ajuta sanatatea cardiaca si la controlul glicemiei?
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Gem rapid de capsuni si chia
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 55 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.