Gnocchi cu tofu

TIMP PREPARARE 1h
PORTII 2-3
TIP RETETA Cină/Prânz
DIFICULTATE Scăzută
PRINTEAZA RETETA
Ingrediente:
PENTRU TOFU
200g de tofu ardei și ceapă
1 lingură de amidon de porumb
Sare de mare + piper
PENTRU SOS:
2 linguri de unt sau grăsime vegetală
7-8 căței mari de usturoi
360 ml supă de legume
2 linguri de făină
2 linguri de pastă de tomate
1/2 cană fulgi de drojdie inactivă uscată
pătrunjel proaspăt, tocat
1 linguriță fulgi de chilli roșu
Câteva roșii uscate, scurse și tocate
Sare + piper după gust
400 g de gnocchi
Busuioc proaspăt pentru deasupra
Mod de preparare:
- Taie tofu în cuburi și pune-l într-un castron. Amestecă cu amidonul și un strop de sare și piper.
- Prăjește tofu într-o tigaie mare cu unt vegan, apoi pune-l înapoi în castron și lasă-l deoparte.
- Înainte de a începe sosul: încălzește o oală mare și pune-o la fiert, în timp ce prepari sosul.
- Prepară sosul: Într-o cratiță sau tigaie mare, se rumenește usturoiul până devine auriu în untul vegan și 1 lingură din uleiul de la roșiile uscate (optional), apoi se adaugă supa vegetală, smântâna vegană, făina și fulgii de drojdie. Se amestecă aici și pătrunjelul cu fulgii de chili (opționali) și se reduce focul, pentru a lăsa sosul să se gătească și să se îngroașe timp de 2-3 minute.
- Adaugă pasta de tomate, roșiile uscate, urmate de sare și piper după gust. Se acoperă și se lasă să fiarbă la foc mic timp de 5 minute.
- Odată ce apa pentru paste fierbe: În timp ce sosul se gătește, apa ar trebui să fiarbă acum. Adaugă gnocchi și gătește timp de 3-4 minute sau în după instrucțiunile ambalajului. Gnocchi ar trebui să plutească la suprafață. Poți păstra aproximativ 1/2 cană de apă de la paste.
- Amestecă tofu și gnocchi și adaugă apa pentru paste dacă vrei (poate ajuta dacă sosul tău este prea gros).
- Ornează cu busuioc proaspăt. Poftă bună!

Sărbători liniștite si fericite!