Inghetata raw pe bat, cu spanac si kiwi
Aceasta inghetata raw pe bat (cu spanac si kiwi) este solutia perfecta pentru parintii care incearca sa introduca mai multe verdeturi in alimentatia copiilor lor, fara prea mare succes. Dar si pentru familiile care vor sa renunte la inghetata din comert, care este preparata pe baza de lactate si tone de zahar adaugat. Incearca si tu sa pregatesti in casa inghetata raw pe bat (cu spanac si kiwi) si vei descoperi un desert racoritor, colorat, dulce si care nu contine decat zaharuri naturale!
TIMP PREPARARE 5 minute
PORTII 4
TIP RETETA Desert
DIFICULTATE Scazuta
PRINTEAZA RETETA
Ingrediente reteta Inghetata raw pe bat, cu spanac si kiwi
- 2/3 cana spanac proaspat
- 2 kiwi
- 1 lingura seminte de canepa
- 1 ½ cana lapte din orez cu cocos
- ½ lingurita zeama de lamaie
Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!
Mod de preparare reteta Inghetata raw pe bat, cu spanac si kiwi
- Pentru a pregati aceasta inghetata raw pe bat (cu spanac si kiwi), curata de coaja fructele de kiwi.
- Apoi nu trebuie decat sa adaugi toate ingredientele din lista de mai sus intr-un blender vertical si sa le maruntesti bine de tot, pana obtii o crema omogena si fina.
- Toarna crema de spanac si kiwi in 4 forme speciale de inghetata (din plastic), adauga in centrul fiecareia cate un betisor de lemn (sau capacul cu betisorul aferetent al formei) si da forma la congelator timp de 5-6 ore sau pana cand inghetata raw s-a intarit complet.
Observatii reteta Inghetata raw pe bat, cu spanac si kiwi
- Serveste aceasta inghetata raw pe bat (cu spanac si kiwi) ca atare sau decorata deasupra cu goji taiate marunt si/sau sirop de artar, sirop de curmale sau sirop de agave.
- Pentru aceasta inghetata raw pe bat (cu spanac si kiwi) poti folosi si forme mai mici, circulare, de cake pops, din silicon, in care sa introduci betisoare mai subtiri; astfel vei obtine mini-inghetate perfecte pentru cei mai mici membri ai familiei.
- Poti inlocui laptele vegetal cu apa de cocos.
Stiai ca?
- Fructul de kiwi te poate ajuta sa adormi mai usor (gratie continutuluide antioxidanti si serotonina), ajuta digestia (deoarece contine fibre si o enzima care dizolva proteinele) si te ajuta sa iti pastrezi pielea frumoasa (fiind alcalin, contracareaza efectele alimentelor acide din dieta, echilibreaza pH-ul si are vitamine cu rol antioxidant)?
- Cea mai comuna varietate de kiwi este Actinidia deliciosa?
- 100 g de kiwi contin 155% din doza zilnica recomandata de Vitamina C, 50% din doza zilnica recomandata de Vitamina K, 12% din doza zilnica recomandata de fibre si 9% din doza zilnica recomandata de potasiu?
- Consumul de spanac (Spinacia oleracea) aduce beneficii la nivelul ochilor, lupta impotriva radicalilor liberi si a stresului oxidativ si reduce hipertensiunea?
- 100 g de spanac proaspat contin 604% din doza zilnica recomandata de Vitamina K, 188% din doza zilnica recomandata de Vitamina A, 49% din doza zilnica recomandata de acid folic (Vitamina B9), 45% din doza zilnica recomandata de mangan, 47% din doza zilnica recomandata de Vitamina C, 16% din doza zilnica recomandata de potasiu, 15% din doza zilnica recomandata de fier, 11% din doza zilnica recomandata de Vitamina B2 si 10% din doza zilnica recomandata de calciu si vitaminele B6 si E?
- Desenele animate in care Popeye Marinarul manca spanac de fiecare data cand avea nevoie de un plus de energie (si canta „I’m strong to finich ’cause I eats me spinach”) au ales aceasta legume cu frunze verzi din cauza unei zecimale puse gresit? In 1870, chimistul german Erich von Wolf estima cantitatea de fier din 100 g de spanac ca fiind 3,5 mg, dar cand si-a transcris notitele a scris 35 mg; greseala a fost corectata abia in 1937, cand deja toata lumea asocia spanacul cu fierul.