Kebab cu sos de cocos si condimente creole

Gateste chiar la tine acasa kebab cu sos de cocos si condimente creole: un kebab altfel, fara carne si cu arome desprinse din Caraibe! Secretul gustului savuros al acestui kebab de post sta in sosul si condimentele folosite. Gateste acest kebab cu sos de cocos si condimente creole si descopera ca poti crea oricand un sos cremos si fara a folosi produse lactate, gratie minunatului lapte de cocos. Sosul de cocos poate fi ingrobat si in alte retete, inlocuind condimentele creole cu pudra de curry, garam masala sau turmeric, pentru a lasa aromele indiene sa iti umple bucataria, de exemplu.
TIMP PREPARARE 60 minute
PORTII 2
TIP RETETA Fel principal
DIFICULTATE Medie
PRINTEAZA RETETA
Ingrediente reteta Kebab cu sos de cocos si condimente creole
- 3 cani de soia texturata felii (hidratata)
- 1 conserva lapte de cocos
- 2 cepe medii
- 2 catei usturoi
- 2 linguri pasta de tomate
- 2 linguri paprika
- 6 ardei iuti mici, uscati
- 1 lingura sare
- 1 lingura piper
- 2 linguri cimbru uscat
- 2 linguri oregano uscat
Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!
Mod de preparare reteta Kebab cu sos de cocos si condimente creole
- Pregateste mai intai amestecul creol de condimente: intr-un mojar/blender vertical, amesteca paprika, ardeii iuti, sarea, piperul proaspat macinat si lingurile de cimbru si oregano uscat; depoziteaza condimentele creole astfel obtinute intr-un borcanel acoperit cu un capac si foloseste-le si la alte retete.
- Taie ceapa in felii groase.
- Aranjeaza alternativ, pe 8 bete de frigarui din bambus (inmuiate, in prelabil, in apa, pentru a nu lua foc), feliile de soia (hidratate, fierte si stoarse bine de apa) si feliile de ceapa.
- Pregateste sosul de cocos amestecand – intr-un blender vertical – conserva de lapte de cocos, 2 ½ linguri condimente creole, pasta de tomate si usturoiul, pana obtii un sos omogen.
- Preincalzeste cuptorul la 200o C.
- Asaza frigaruile intr-o tava termorezistenta inalta.
- Toarna sosul de cocos peste frigaruile de kebab, acopera-le pe toate partile, apoi da tava la cuptor 50 de minute sau pana cand observi ca soia incepe sa devina maronie.
- Intoarce frigaruile pe toate partile, in timpul coacerii, pana cand feliile de soia s-au copt uniform si s-au patruns perfect.
- Serveste imediat deliciosul kebab, cu o salata alaturi (incearca o salata de morcovi si migdale, de exemplu), sau scoate ceapa si feliile de soia de pe frigarui si serveste-le in boluri, ca in imaginea de mai sus: o felie de salata, ceapa, cateva felii de rosii, soia si smantana de caju amestecata cu marar tocat marunt.
Observatii reteta Kebab cu sos de cocos si condimente creole
- Feliile de soia se fierb in apa amestecata cu 2-3 lingurite de condimente creole, timp de 20 de minute.
- Odata hidratate, feliile de soia texturata trebuie stoarse bine (pentru a nu avea gust amar) si pot fi folosite la reteta.
- Poti folosi si soia cuburi pentru a face kebab, servindu-l pe frigarui.
Stiai ca?
- 1 lingurita de oregano uscat contine 8% din doza zilnica recomandata de Vitamina K?
- Oregano este bogat in antiodixanti, are proprietati antibacteriene si poate reduce inflamatia?
- Cimbrul a fost folosit in istorie la imbalsamare si ca protectie impotriva ciumei?
- „Lasa mancarea sa iti fie medicament”, spunea Hippocrate, care este considerat a fi parintele medicinii si care trata diverse boli cu ajutorul usturoiului?
- Usturoiul contine mangan, vitaminele C, B1, B6, seleniu, fibre, calciu, cupru, potasiu si fier?
- Usturoiul ajuta sistemul imunitar sa lupte cu raceala si poata scadea nivelul colesterolului rau si total?





