Lapte de dovleac – rețetă

Timp citire:

Lapte de dovleac

Timpul petrecut acasă în ultimele luni a determinat din ce în ce mai mulți oameni să-și pregătească singuri laptele vegetal. O alternativă mai puțin cunoscută de lapte vegetal, dar extrem de sănătoasă și simplu de preparat acasă, este laptele din semințe de dovleac. Acest lapte are o consistență cremoasă și un gust neutru, cu o aromă plăcută de nuci. Servit rece, laptele de dovleac este revigorant, dar este bun de folosit și la cerealele de la micul dejun, cafea, smoothie-uri sau deserturi.

 

TIMP DE PREPARARE   15 minute 

PORȚII  0,7/1,3 L

TIP REȚETĂ  Băuturi

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZĂ REȚETA

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediente lapte de dovleac:

  • 1 cană semințe de dovleac (hidratate în apă cel puțin 3 ore)
  • 700 ml apă (sau, după preferință, până la 1,3 L)
  • 50 g zahăr brut (sau orice alt îndulcitor natural)
  • un praf de sare

Vrei să pregătești rețeta? Cumpără produsele!

Semințe de dovleac

SEMINTE DE DOVLEAC 500G

  Mod de preparare:

  • Pune toate ingredientele într-un blender și mixează până obții o compoziție omogenă și lăptoasă.
  • Dacă vrei o compoziție mai lichidă, poți să adaugi mai multă apă, în funcție de cât de cremos vrei să fie laptele.
  • Lichidul obținut se strecoară printr-un sac special (unul din tifon sau o pânză curată, de pildă).
  • Poți consuma laptele de dovleac imediat sau îl poți păstra la frigider pentru maximum 3-4 zile.

  Știai că?

  • Pline de nutrienți, semințele de dovleac sunt benefice sănătății inimii sau reglării/ajustării nivelului de zahăr din sânge.
  • Semințele de dovleac sunt bogate în antioxidanți și în vitaminele E, reprezentând o importantă sursă naturală de magneziu.
  • Alergia la semințele de dovleac este rară, iar acestea pot fi integrate cu ușurință în orice dietă, în smoothie-uri, salate, combinate cu lapte sau iaurt, drept gustare sau prin consumul laptelui de dovleac.
Daniela Dan
Pasiunea pentru bucătăria vegană a început din dorința de a-și hrăni sănătos familia. Treptat, după o serie de cursuri de formare și multe ore petrecute în bucătărie, pasiunea a evoluat spre profesie. Chef Daniela iubește să combine gusturi, culori, arome și texturi. Dacă ai dileme legată de rețete, gust, asocieri culinare, forme de prezentare, Daniela este omul potrivit căruia să îi ceri o opinie. Și garantat ți-o va da abia după ce o va fi testat în bucătăria proprie, unde zilnic se întâmplă multă magie.

2 COMENTARII

  1. Multumesc ca existați! Folosesc f mult(punându-le în practica) retetele vegan, propuse de d-voastră. Mi-am schimbat stilul de alimentație acum 6 ani, după operația de mastectomie.Sarbatori linistite, senine și sănătoase!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare

spot_img

Postari recente

Cum să dai un gust și mai bun legumelor

Legumele, deși sunt supereroii alimentației, nu sunt plăcute de toată lumea. De cele mai multe ori sunt evitate fie pentru că nu mai satisfac...

Ghidul fructelor uscate

Fructele uscate sunt foarte des întâlnite în rețetele noastre. Acestea reprezintă topping-ul ideal al unor salate, ingredientul-cheie pentru deserturi, micul dejun plin de vitamine...

Cum convingem micii mofturoși să mănânce sănătos?

Mulți părinți cunosc scenariul: bucătăria este frontul, copiii sunt soldații, iar legumele sunt inamicii. Este posibil să fi trecut și tu printr-un moment în...

Articole din aceeasi categorie

Cum să dai un gust și mai bun legumelor

Legumele, deși sunt supereroii alimentației, nu sunt plăcute de toată lumea. De cele mai multe ori sunt evitate fie pentru că nu...

Ghidul fructelor uscate

Fructele uscate sunt foarte des întâlnite în rețetele noastre. Acestea reprezintă topping-ul ideal al unor salate, ingredientul-cheie pentru deserturi, micul dejun plin...

Cum convingem micii mofturoși să mănânce sănătos?

Mulți părinți cunosc scenariul: bucătăria este frontul, copiii sunt soldații, iar legumele sunt inamicii. Este posibil să fi trecut și tu printr-un...