Mac&Cheese

0
Mac&Cheese

Această rețetă face parte din Campania #21ZileCuSanoVita. Fii alături de noi în Provocarea de 21 de zile pentru meniuri plant-based, savuroase și sănătoase.

Daniel Pop – sau The Colors of Cooking ne recomandă această rețetă specială la cină și ne îndeamnă să încercăm alimente vegane, plant-based în această provocare cu SanoVita. 

TIMP PREPARARE   30 minute

PORTII   4

TIP RETETA   Cină

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediente:

  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 2 cartofi
  • 50 g caju
  • 50 g drojdie inactivă
  • Sare, piper, boia dulce
  • Suc de lămâie
  • 500 g paste (eu am folosit penne, dar merg perfect si alte paste, în special fusilli).

Mod de preparare:

  1. Mărunțește legumele și pune-le la fiert.
  2. Pune și pastele la fiert, conform intrucțiunilor de pe ambalaj.
  3. Când legumele sunt fierte, pune-le în cana unul blender împreună cu sâmburii de caju, drojdia inactivă, sare, piper, boia dulce, suc de lămâie (după gust) și o parte din apa în care au fiert legumele.
  4. Mixează până obții o cremă galbenă groasă. Dacă simți nevoia, poți adăuga o linguriță de ulei de cocos, dar eu prefer fără, căci uleiul din nucile de caju dau suficientă grăsime. 
  5. „Sosul de brânză” este gata.  
  6. Scurge pastele de apă, toarnă peste ele sosul și amestecă-le.

Simplu și delicios! 

Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Mac&Cheese
Autor
Publicat la
Timp preparare
Articolul precedent Bol de linte
Articolul următor Smoothie de mango cu ovăz
Sabina Constantinescu este o tânără pasionată de nutriție, wellness și sănătatea generală. Este mereu la curent cu toate noutățle din domeniu, informații pe care le împărtășește cu cititorii SanoVita pe blog, în newsletter și pe paginile de social media. Crede cu tărie că alimentația este și medicament, și poate fi folosită pentru a preveni sau ameliora afecțiuni și a avea o sănătate de invidiat. Când nu se documentează sau scrie, pe Sabina o vei găsi și în bucătărie, unde îi place să experimenteze cu tehnici de gătire și combinații de ingrediente vegetale pentru a obține rețete plant-based echilibrate, delicioase și pline de nutrienți. Pe Sabina o motivează gândul că ceea ce creează aduce un strop de sănătate în farfuriile celor ce o citesc. Fire caldă și prietenoasă, ea este și prima care îți va sări în ajutor cu răspunsuri atunci când ne scrii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.