Mac&Cheese
Această rețetă face parte din Campania #21ZileCuSanoVita. Fii alături de noi în Provocarea de 21 de zile pentru meniuri plant-based, savuroase și sănătoase.
Daniel Pop – sau The Colors of Cooking ne recomandă această rețetă specială la cină și ne îndeamnă să încercăm alimente vegane, plant-based în această provocare cu SanoVita.
TIMP PREPARARE 30 minute
PORTII 4
TIP RETETA Cină
DIFICULTATE Scăzută
PRINTEAZA RETETA
Ingrediente:
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 2 cartofi
- 50 g caju
- 50 g drojdie inactivă
- Sare, piper, boia dulce
- Suc de lămâie
- 500 g paste (eu am folosit penne, dar merg perfect si alte paste, în special fusilli).
Mod de preparare:
- Mărunțește legumele și pune-le la fiert.
- Pune și pastele la fiert, conform intrucțiunilor de pe ambalaj.
- Când legumele sunt fierte, pune-le în cana unul blender împreună cu sâmburii de caju, drojdia inactivă, sare, piper, boia dulce, suc de lămâie (după gust) și o parte din apa în care au fiert legumele.
- Mixează până obții o cremă galbenă groasă. Dacă simți nevoia, poți adăuga o linguriță de ulei de cocos, dar eu prefer fără, căci uleiul din nucile de caju dau suficientă grăsime.
- „Sosul de brânză” este gata.
- Scurge pastele de apă, toarnă peste ele sosul și amestecă-le.
Simplu și delicios!