Maioneza vegetala din avocado
Maioneza vegetala din avocado se potriveste de minune pentru salatele tale, pentru ca are un gust fresh si racoritor. In plus, poate fi consumata oricand, inclusiv in perioada de post si de catre oricine, chiar si cei care sunt vegetarieni sau vegani, intrucat nu contine produse de origine animala. Ti s-a intamplat sa se taie maioneza exact cand te grabeai mai tare? Acum ai scapat de acest pericol, intrucat maioneza vegetala nu se va taia daca vei folosi ingrediente proaspete.
TIMP PREPARARE 5 minute
PORTII 1 borcan de 800 g
TIP RETETA Garnitura
DIFICULTATE Scazuta
PRINTEAZA RETETA
Ingrediente reteta Maioneza vegetala din avocado
- 2 fructe de avocado bine coapte
- 100 ml lapte de soia
- 1 pahar ulei de masline
- zeama de la o lamaie
- sare de mare, dupa gust
Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!
Mod de preparare reteta Maioneza vegetala din avocado
- Fructele de avocado se taie in jumatate, se inlatura samburii si apoi, cu o lingurita, se desprinde pulpa de pe coaja. In acest fel nu risipesti nici o bucata din pulpa coapta.
- Fructele de avocado se pun in blender, se adaga laptele de soia si se mixeaza pana la omogenizare.
- Se adauga uleiul, putin cate putin, sarea si in paralel zeama de lamaie, mixand in continuare.
- Opresti blenderul in momentul in care constati ca ai obtinut o crema ferma, care curge cu greu din lingura.
Observatii reteta Maioneza vegetala din avocado
- Daca vrei sa micsorezi cantitatea de maioneza, foloseste numai un singur fruct de avocado. Daca vrei sa micsorezi cantitatea de ulei, trebuie sa reduci, de asemenea, si laptele de soia pe care il pui in maioneza.
- Daca ti se pare ca ti-a iesit maioneza prea tare, mai adauga zeama de lamaie suplimentar.
- In cazul in care doresti doar un sos de avocado, nu o maioneza tare, pune peste fructul din blender doua linguri de ulei de masline si 50 ml de lapte de soia (sau chiar mai mult) si blenduieste-l pana cand atinge consistenta de care ai nevoie. Mai adauga lapte de soia daca ti se pare ca este cazul, plus sare, piper, marar. Nu pune zeama de lamaie decat cateva picaturi, pentru ca fructul de avocado are el insusi un gust usor acrisor.
- Daca ti-a placut aceasta reteta trebuie neaparat sa o incerci si pe cea de maioneza de soia.
Stiai ca?
- Fructele de avocado ajung la maturitate in copac, dar incep sa se coaca abia dupa ce au fost culese? Se pare ca timpul pe care un fruct il poate petrece in copac este extrem de mare, de pana la un an si jumatate. Ai citit bine: un an si jumatate. De fapt, arbustul de avocado isi pastreaza fructele in stare buna pana cand consumatorii au nevoie de ele. Daca ai luat un avocado din hypermarket si pare inca necopt, este suficient sa il lasi pe un raft, in camara, cateva zile si va deveni ideal pentru mancat.
- Avocado, alaturi de uleiul de cocos, reprezinta surse ideale pe grasimi bune pentru cei care au renuntat la consumul de grasimi de origine animala?