Mediterranean Chickpea Quinoa Bowl

Această rețetă face parte din Campania #21ZileCuSanoVita. Fii alături de noi în Provocarea de 21 de zile pentru meniuri plant-based, savuroase și sănătoase.
TIMP PREPARARE 10 minute
PORTII 2
TIP RETETA Cină
DIFICULTATE Scăzută
PRINTEAZA RETETA
Ingrediente:
- 85 g quinoa (nefiartă)
- 1/2 salată Romana (tocată)
- 80 g de năut (fiert)
- 1/2 castravete (tocat)
- 1/2 ardei gras roșu (tocat)
- 40 g ceapă roșie (tocată mărunt)
- 60 g de hummus
- 35 g măsline Kalamata fără sâmburi
- 2 linguri de ulei de măsline extravirgin
- 1 1/2 linguriță de oțet de cidru de mere
- 1/4 linguriță de condimente italiene
- 1 linguriță sare de mare
Mod de preparare:
- Fierbe quinoa;
- Taie salata Romana și adaug-o într-un bol mare, peste care pune quinoa, năutul, castraveții, ardeii, ceapa roșie, hummusul și măslinele;
- Într-un borcan, pune uleiul de măsline, oțetul de cidru de mere, condimentele italiene și sarea de mare;
- Împarte salata în 2 boluri și toarnă dressing-ul.
Observatii:
Opțional poți alege să savurezi o singură porție de salată, iar restul – împreună cu dressing-ul – se poate depozita în frigider și consuma a doua zi.
Poftă bună!
