Mic dejun cu amarant

Incearca sa incorporezi si pseudocerealele in meniul tau matinal, cu acest mic dejun cu amarant pe care ti-l prezentam astazi! Aceasta reteta foloseste un raport de amarant-lichid de 1:3 si are drept rezultat un bol delicios, care poate fi pregatit din timp si servit dimineata, pe post de gustare (intre mese) sau – de ce nu? – chiar ca desert. Pregateste deliciosul bol cu amarant, apoi pastreaza-l la frigider, pana cand esti gata sa il devorezi.
TIMP PREPARARE 15 minute
PORTII 1
TIP RETETA Mic dejun/Gustare
DIFICULTATE Scazuta
PRINTEAZA RETETA
Ingrediente reteta Mic dejun cu amarant
- 1 cana amarant
- 1 ½ cana lapte de cocos
- 1 lingura ulei de cocos topit
- 1 lingura seminte de chia
- zahar brut, dupa gust
- ½ cana afine
- 1 lingura migdale taiate marunt
- 1 ½ cana apa
Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!
Mod de preparare reteta Mic dejun cu amarant
- Pentru a pregati acest mic dejun cu amarant, incepe prin a clati amarantul cu apa, apoi a-l scurge, cu ajutorul unei site.
- Intr-o cratita incapatoare, adauga apa, laptele de cocos si amarantul spalat si scurs.
- Fierbe amestecul la foc mediu, pana cand toata apa este absorbita de boabele de amarant si obtii un terci gros.
- Adauga in cratita zaharul brut (dupa gust), uleiul de cocos topit si semintele de chia, apoi stinge focul.
- Lasa amestecul sa se raceasca (aproape) complet, decoreaza-l cu afine si migdale taiate marunt si serveste imediat.
Observatii reteta Mic dejun cu amarant
- In loc de lapte de cocos, poti folosi lapte de migdale.
- In loc de zahar brut, poti folosi sirop de artar, sirop de agave sau zahar din nectar de cocos.
Stiai ca?
- Amarantul este o pseudocereala, adica se foloseste ca cerealele si are un profil nutritional asemanator acestora, dar este – de fapt – o samanta, din florile speciilor Amarantus cruenus, Amarantus hypochondriacus si Amarantus caudatus?
- Genul Amarantuscuprinde peste 60 de specii diferite de plante si este inrudit cu sfecla de zahar si spanacul?
- Amarantul nu are gluten, deci faina facuta din el este potrivita pentru persoanele alergice la aceasta proteina, intolerante la gluten sau care sufera de boala celiaca? Descopera alte 12 tipuri de faina fara gluten (si retetele in care se potrivesc cel mai bine), pe blogul Sano Vita!
- Amarantul este o planta ornamentala populara, cu atuuri diverse? Semintele sunt consumate de la azteci incoace, radacina este consumata si ea, frunzele pot fi incluse in salate, planta elimina plumbul din sol si poate constitui un arac natural pentru fasole, mazare sau alte leguminoase cataratoare.
- Odata gatit, amarantul aduce consumatorului un aport bun de mangan, magneziu, fosfor si fier, dar putine calorii si carbohidrati (100 g de amarant gatit au doar 102 kcal si aproape 19 g de carbohidrati – adica dor 6 % din doza zilnica recomandata)?
- Boabele de amarant pot fi folosite ca atare (in retete dulci sau sarate), se pot praji si transforma in floricele, pot fi lasate la germinat (timp de 1-3 zile) sau pot fi pisate si transformate in faina de amarant?
- Semintele de chia sunt bogate in fibre, grasimi esentiale Omega-3 si Omega-6, mangan, fosfor si calciu?





