Acasă Rețete Băuturi Milkshake cu fructe si fulgi de ovaz

Milkshake cu fructe si fulgi de ovaz

4
Milkshake cu fructe si fulgi de ovaz

Un milkshake cu fructe si fulgi de ovaz reprezinta componenta de baza pentru un mic dejun energizant sau o gustare delicioasa si hranitoare. Fructele proaspete ofera organismului tau vitamine, laptele de soia proteine, iar fulgii de ovaz fibre atat de necesare pentru o buna digestie. In special pentru cei care nu au mult timp la dispozitie si sunt mereu pe fuga, reteta de milkshake cu fructe si fulgi de ovaz are cateva avantaje incontestabile: preparatul este foarte hranitor, se pregateste repede si poate fi luat la pachet daca te-ai trezit tarziu si nu mai ai timp sa mananci dimineata.

TIMP PREPARARE   2 minute

PORTII   2

TIP RETETA   Bauturi

DIFICULTATE   Scazuta

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente:

  • 1 cana lapte de soia
  • 2 linguri fulgi de ovaz
  • 1 banana
  • 1 lingura miere
  • 1/2 cana fructe diferite fata de banana folosita anterior (afine, capsune, zmeura, kiwi, orice fel de fruct preferat sau de sezon)

  Mod de preparare:

  • Toate ingredientele se mixeaza bine in blender.
  • Milkshake-ul poate fi consumat pe post de gustare sau dimineata, la micul dejun, alaturi de alti fulgi de cereale, migdale, nuci sau alune.

  Observatii:

  • Daca vrei sa faci acest milkshake mai dietetic, poti sa inlocuiesti laptele de soia cu  varianta sa light si sa renunti la mierea din compozitie. Daca banana este bine coapta, ea oricum va oferi bauturii dulceata.

  Stiai ca?

  • Desi multa lume considera milkshakeul o bautura si o consuma ca atare, din punct devedere al aportului nutritional el poate avea o valoarea suficient de ridicata incat sa tina locul unei gustari sau chiar mese?
  • In Romania aveam fulgii de ovaz pe masa inca din anii ’80 pe masa, la micul dejun, pentru ca era ingredientul principal al surogatului de cafea numit familiar nechezol?
  • O cana de fulgi de ovaz preparati inseamna 165 de calorii, 4 g fibre, 6 g proteine, 3.5 g grasimi, 28 g carbohidrati si 0 g ( zero!) colesterol?
  • Fulgii de ovaz sunt foarte potriviti in alimentatia persoanelor care practica sporturi de anduranta, cum ar fi alergarea, inotul sau ciclismul, dar nu sunt exclusi nici din dieta celor care practica si alte sporturi in genul atletismului sau culturismului, pentru ca au capacitatea de a oferi organismului energie?

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Milkshake cu fructe si fulgi de ovaz
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 72 Review(s)

4 COMENTARII

  1. Ziua buna!
    Am 59 de ani si sufar de diabet de tip 2. In aceasta situatie mai pot consuma fulgi de ovaz avind in vedere indicele lor glicemic destul de ridicat ?
    Multumesc.

    • Buna ziua! Cereti sfatul medicului dvs., va rugam, apropo de orice element din alimentatia proprie. Doctorul este cel mai in masura sa va interzica/recomande un produs, tinand cont de istoricul dvs. medical. Sanatate multa!

  2. Se poate consuma lapte de soia cu fructe !? știind că legumele nu se combină cu fructele, iar soia face parte din familia leguminoase .
    Mulțumesc !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.