Acasă Rețete Deserturi sănătoase Mini-batoane dulci, cu susan si miere

Mini-batoane dulci, cu susan si miere

0
Mini-batoane dulci, cu susan si miere

mini-batoane dulci, cu susan si miereAceste mini-batoane dulci (cu susan si miere) se pregatesc in doar o jumatate de ora si intr-o tava patrata de doar 20 cm, dar rezultatul consta in 64 de patratele dulci, datatoare de energie sanatoasa. Incearca si tu reteta noastra de mini-batoane dulci (cu susan si miere) si vei descoperi un nou desert pe care il poti adauga in repertoriul propriu si care poate constitui oricand o mini-gustare care sa te scape de pofta de dulce.

TIMP PREPARARE   30 minute

PORTII   16

TIP RETETA   Desert

DIFICULTATE   Scazuta

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Mini-batoane dulci, cu susan si miere

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Miere de salcam

miere-salcam-jajin

Seminte de susan

seminte-de-susan-decorticat-100g

Ulei de floarea-soarelui

ulei-presat-la-rece-din-sem-floarea-soarelui-1l

  Mod de preparare reteta Mini-batoane dulci, cu susan si miere

  • Pentru a pregati aceste mini-batoane dulci (cu susan si miere), unge o tava patrata, de 20×20 cm, cu ulei vegetal.
  • Intr-o cratita incapatoare, combina semintele de susan, mierea si zaharul brut; lasa-le sa dea in clocot, la foc mediu, apoi amesteca-le constant, timp de 2 minute.
  • Incorporeaza in amestecul din cratita si sosul tahini, iar cand amestecul incepe din nou sa fiarba, mai lasa-l pe foc alte 2 minute sau pana se ingroasa.
  • Amestecand bine in cratita, toarna intreaga compozitie astfel obtinuta in tava pregatita anterior, niveland-o uniform cu spatele unei linguri de lemn (unde in prealabil cu ulei vegetal, pentru a preveni lipirea).
  • Lasa la racit cateva minute baza pentru aceste mini-batoane dulci, apoi scoate-o din tava, trecand un cutit de masa de jur imprejurul bazei, pentru a o desprinde de margini.
  • Rastoarn-o pe blatul de lucru si taie-o in patratele de 2,5×2,5 cm.
  • Serveste aceste mini-batoane dulci (cu susan si miere) imediat sau asteapta in jur de 1 ora, pana se racesc complet si se intaresc mai mult.

  Observatii reteta Mini-batoane dulci, cu susan si miere

  • Din ingredientele de mai sus vei obtine 64 de patratele (adica 16 portii), dar le poti taia si in dreptunghiuri mai mari, in triunghiuri sau in romburi, dupa preferinte.
  • Poti depozita aceste mini-batoane dulci, cu susan si miere intr-o caserola acoperita, la temperature camerei, timp de pana la 2 saptamani.
  • Poti renunta la uleiul vegetal si, in loc sa ungi tava cu acesta, o poti tapeta cu hartie de copt.

  Stiai ca?

  • Tahini este o pasta obtinuta din seminte de susan care au fost prajite si zdrobite, fiind cel mai des adaugat in retetele de humus? Descopera mai multe despre sosul tahini pe blogul Sano Vita, in articolul si infograficul nostru despre cele 8 beneficii surprinzatoare ale acestuia!
  • Sosul tahini facut din seminte de susan crude este mai sarac in grasimi decat cel facut din seminte coapte?
  • Susanul decorticat este bogat in fibre alimentare, proteine, grasimi sanatoase, vitamine si minerale? Mai exact, 100 g contin: 139% din doza zilnica recomandata (DZR) de seleniu, 86% din DZR de magneziu, 72% din DZR de mangan, 70% din DZR de cupru, 67% din DZR de fosfor, 49% din DZR de grasimi nesaturate, 47% din DZR de Vitamina B1, 46% din DZR de fibre, 45% din DZR de zinc, 41% din DZR de proteine, 35% din DZR de fier si 29% din DZR de B3 si B9.
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Mini-batoane dulci, cu susan si miere
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
41star1star1star1stargray Based on 6 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.