Acasă Retete Garnituri de post Morcovi Glazurați Copți

Morcovi Glazurați Copți

0
Morcovi Glazurați Copți

Un fel principal nu e complet fără o garnitură gustoasă, spunem noi. Și, când rămâi fără idei, nu te limita doar la un piure de cartofi sau un mix de legume. Poți încerca și morcovi glazurați, preparați la cuptor. Chef Daniela Dan îți propune o variantă ușor de pregătit, numai bună pentru un prânz sățios sau o cină în care să-i surprinzi plăcut pe cei dragi. Poftă bună!

TIMP DE PREPARARE   30 de minute 

PORȚII  4

TIP REȚETĂ  Garnitură

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZĂ REȚETA

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediente:

  • 16 morcovi medii
  • 3 linguri de zahăr brun
  • 1 lingură ulei de cocos, topit
  • 1 lingură ulei de măsline
  • ½ linguriță piper negru proaspăt măcinat
  • ¼ linguriță sare roz

 

Mod de preparare:

  • Preîncălzește cuptorul la 220°C.
  • Curăță și taie morcovii în fâșii lungi diagonale. Pentru a face acest lucru, mai întâi taie morcovii în jumătate pe lungime și apoi așează-i pe partea plată, astfel încât morcovii să fie stabili atunci când îi feliați. De asemenea, încearcă să îi tai aproximativ de aceeași dimensiune, astfel încât să se gătească uniform în timpul coacerii.
  • Transferă morcovii într-un castron mare. Adaugă zahărul brun, uleiul de cocos topit și uleiul și amestecă pentru a se acoperi uniform. Adaugă sare și piper și amestecă din nou.
  • Pune morcovii pe o tavă de copt acoperită cu hârtie de copt. Coace-i 20 până la 25 minute, scoțându-i din cuptor la jumătatea timpului pentru a-i întoarce.
  • Pentru a verifica dacă sunt gata, introdu vârful cuțitului într-o bucată și dacă intră cu ușurință atunci poți scoate tava de la cuptor.
  • Se servește imediat, alături de meniul preferat.

 

Sfaturi și recomandări

  • Aceasta este o alternativă excelentă la morcovii fierți sau aburiți.
  • Pentru a pregăti acești morcovi în avans, îi poți tăia din timp; totuși, amestecă-i cu condimente chiar înainte de prăjire. Dacă-i condimentezi prea devreme, sarea va extrage apa din morcovi și îi va împiedica să se coacă frumos.
  • De asemenea, poți înlocui zahărul brun cu siropul de arțar sau mierea, dacă preferi.

 

Știați că

  • Nu toți morcovii sunt portocalii. Îi poți găsi și în alte variante de culori: galben, alb, roșu sau chiar mov. Morcovii portocalii pe care îi cunoaștem astăzi au apărut printr-o mutație genetică. Iar cu cât morcovul are o nuanță mai închisă sau mai puternică de portocaliu, cu atât conține mai mult beta-caroten.
  • Morcovii sunt o sursă naturală importantă de fibre, vitamina K1, potasiu și o mulțime de antioxidanți.
  • Uleiul de cocos se extrage din pulpa nucii de cocos sau din laptele de cocos și are o largă paletă de utilizări. Îl găsim atât în cosmetică, cât și în industria alimentară.

 

Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Morcovi glazurati copti
Autor
Publicat la
Timp preparare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.