Morcovi la cuptor cu nucă, usturoi și tofu

TIMP PREPARARE 60 min
PORTII 2
TIP RETETA Prânz/Cină
DIFICULTATE Scăzută
PRINTEAZA RETETA
Ingrediente:
3-4 morcovi
1 mână de nucă
4-5 căței de usturoi
150-200g tofu natur
Sare, piper
2 linguri ulei de măsline sau rapiță
Cimbru și oregano uscat
Mod de preparare:
Curăță morcovii de coajă și taie-i rondele. Curăță și usturoiul și zdrobește fiecare cățel cu o furculița.
Taie tofu cuburi și sparge nuca în bucăți medii.
Pregătește o tavă pe care pune folie de copt sau un vas de sticlă pentru cuptor.
Aseaza toate ingredientele uniform în tavă. Stropește cu ulei, presară condimentele și adaugă circa 50-100ml de apă sub ele.
Introdu tava în cuptor circa 30-40 de minute la 180 de grade. Se lasă cat de mult dorești! Poți să le lași mai puțin și ingredientele vor fi mai “crude”, iar dacă le lași mai mult vor fi mai crispy. Enjoy!