Nuggets vegani crocanti
Aceasta reteta de nuggets vegani crocanti este o alternativa fara ingrediente de origine animala la crocantii nuggets de la fast food si poate fi incorporata usor in alimentatia copiilor, care vor consuma astfel un fel principal mai sanatos. Serviti alaturi de legume, cartofi la cuptor sau simpli (cu ketchup sau mustar), acesti nuggets vegani crocanti sunt excelenti in post si vor fi pe placul intregii tale familii!
TIMP PREPARARE 40 minute
PORTII 4
TIP RETETA Fel principal
DIFICULTATE Medie
PRINTEAZA RETETA
Ingrediente reteta Nuggets vegani crocanti
- 350 g tofu natur
- ¼ cana lapte de migdale
- 2 linguri fulgi de drojdie uscata inactiva
- ¾ cana pesmet
- 2 lingurite mustar de Dijon
- 2 linguri fulgi uscati de ceapa
- 1 ½ lingurite pudra de usturoi
- 1 ½ lingurite salvie uscata
- sare, dupa gust
- piper, dupa gust
Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!
Mod de preparare reteta Nuggets vegani crocanti
- Preincalzeste cuptorul la 200° C.
- Pentru aceasta reteta de nuggets vegani crocanti trebuie sa incepi prin a pune branza tofu la presat, pentru a extrage cat mai multa umiditate din ea: taie tofu in 12 fasii egale, asaza-le pe un tocator, pe o bucata de servet de hartie impaturit in doua, acopera-le cu alt servet de hartie impaturit in doua, apoi pune deasupra o cratita grea (o poti umple cu apa, de exemplu) si asteapta 10 minute, ca hartia sa absoarba lichidul din tofu.
- Taie fiecare fasie de tofu astfel uscata in doua, pentru a obtine 24 de nuggets patrati si egali.
- Intr-un bol mic, bate cu un tel laptele de migdale, mustarul si fulgii de drojdie uscata inactiva.
- In alt bol, amesteca uniform pesmetul, fulgii de ceapa, pudra de usturoi, salvia, sare si piper (dupa gust).
- Inmoaie fiecare nugget in amestecul de lapte, apoi da-l prin amestecul de pesmet, pe ambele parti, acoperindu-l uniform.
- Pune fiecare nugget crocant intr-o tava tapetata cu hartie de copt, apoi da tava la cuptorul preincalzit timp de 20-25 de minute, pana cand fiecare nugget devine auriu si crocant la exterior (dupa 10 minute, intoarce fiecare nugget pe partea cealalta).
Observatii reteta Nuggets vegani crocanti
- Serveste acesti nuggets vegani crocanti alaturi de legumele preferate, orez cu legume sau cartofi wedges; ii poti manca si ca atare, alaturi de ketchup de casa sau mustar.
Stiai ca?
- Planta de mustar face parte din familia Brassicaceae, deci este inrudita indeaproape cu o varietate surprinzatoare de legume (broccoli, conopida, nap si varza)?
- Cand romanii au cucerit galii, au adus cu ei seminte de mustar, care – plantate in solul fertil din Burgundia (in Franta de azi) – s-au adaptat rapid? Pana in secolul XIII, Dijon devenise un centru important de productie pentru mustar, punand bazele inventarii celebrului „mustar de Dijon” in 1856.
- O simpla schimbare a unui ingredient a dat un gust nou retetelor vechi de mustar, cand Jean Naigeon s-a gandit cum ar fi sa inlocuiasca otetul cu verjuice (suc acidic obtinut din struguri necopti)? Schimbarea era atat de usor de facut de orice producator, incat mustarul de Dijon a putut fi facut oriunde in lume si nu mai este de mult produs doar in regiunea franceza.
- Dijon nu este singurul tip de mustar celebru: alte varietati regionale de mustar sunt cel american, britanic, bavarian dulce, italian fructat, creol si multiplele tipuri de mustar german?
- Pe langa ingredientul principal – boabele de mustas – diferitele tipuri ale acestui condiment popular mai au ceva in comun: tara de origine? Jumatate dintre tipurile de mustar vandute in lume au ingrediente originare din Canada sau Nepal.