Acasă Gătesc gustos O zi plina de energie incepe cu micul dejun!

O zi plina de energie incepe cu micul dejun!

0
O zi plina de energie incepe cu micul dejun!

mic dejunUna dintre cele mai bune decizii pe care le poti lua pentru sanatatea ta este sa iti incepi ziua savurand micul dejun. Aminteste-ti ca de la ultima masa s-au scurs cel putin 10 ore, de aceea este foarte important sa iti realimentezi organismul pregatit pentru o noua zi.

Micul dejun si controlul greutatii corporale

Cu toate ca multe persoane sar peste micul dejun in incercarea de a reduce cantitatea de mancare si de a scadea in greutate, studiile demonstreaza ca, prin servirea unui mic dejun bogat in fibre alimentare, se poate ajunge la o cantitate mai mica de alimente consumate pe parcursul zilei. Iar aceasta, deoarece mesele bogate in fibre alimentare sunt foarte satioase, astfel incat in prima parte a zilei va scadea probabilitatea de a-ti mai dori o gustare plina de zahar sau de grasimi. De aceea, consumarea micului dejun este strans legata de controlul greutatii corporale si de mentinerea cu succes a acesteia pe termen lung.

Continutul face diferenta!

Este important sa profiti din plin de beneficiile aduse de micul dejun prin includerea de alimente cu valoare nutritiva ridicata, precum: cereale si paine integrala, fructe, bauturi si produse din soia fortificate, nuci si seminte crude. Evita alimentele cu continut ridicat de zahar, sare si grasimi (precum variantele de tip fast-food), deoarece acestea doar iti vor umple stomacul si vor aduce un surplus de calorii, in detrimentul alimentelor mult mai valoroase nutritiv! In general, persoanele care nu servesc micul dejun intampina dificultati de a-si asigura aportul zilnic necesar de nutrienti, asadar inca de dimineata este indicat sa ii oferi organismului un continut bun si valoros.

mic dejun vegupCum sa prepari un mic dejun gustos si hranitor?

Unul dintre cele mai intalnite motive pentru care oamenii sar peste micul dejun este acela ca nu au suficient timp pentru prepararea lui in fiecare dimineata. Va recomandam cateva idei si variante simple pentru pregatirea usoara a micului dejun:

un bol de cereale integrale müsli impreuna cu fructe uscate sau proaspete si bautura vegetala din soia, orez sau migdale;

  • felii de paine integrala (neagra sau cu seminte) cu unt de arahide si miere impreuna cu un pahar de suc natural de fructe;
  • iaurt cu continut scazut de grasime, sos de fructe si fulgi de cereale integrale (grau, secara, orz, ovaz, mei, hrisca, porumb);
  • smoothie proaspat preparat din fructe ca banane sau fructe de padure si un pumn de migdale;
  • rondele din grau sau orez tartinate cu pateu vegetal din linte, naut, mazare, soia sau fasole;
  • terci din tarate si fulgi de ovaz presarat cu pudra de roscove, nuca macinata si putina miere;
  • paste integrale cu nuca si seminte crude (dovleac, floarea-soarelui, in, susan, chia);
  • budinca de tapioca cu fructe.

Incearca retetele noastre sanatoase si usor de preparat, pentru mai multe idei de pregatire a micului dejun, a deserturilor, a gustarilor sau a preparatelor culinare.

 Sursa: Australian Health & Wellbeing Guide

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.