Orez brun natur aromat
Reteta de orez brun natur aromat este atat de simplu de pregatit, incat pana si un copil ar putea sa o faca! Timpul de gatire pare mare numai pentru ca orezul brun se gateste lent pentru a-si dezvalui pe deplin aromele si a-si pastra intacte calitatile nutritive. De fapt, nu faci decat sa il lasi in cuptor, timp in care te poti ocupa de alte treburi in bucatarie.
Farmecul acestui preparat este dat de combinatia intre orezul brun, uleiul de cocos pentru gatit si anason, care ii confera o aroma exotica si beneficii pentru sanatate suplimentare fata de un simplu pilaf. Savureaza un fel de mancare usor si gustos, pentru care nu trebuie sa muncesti aproape deloc!
TIMP PREPARARE 65 minute
PORTII 4
TIP RETETA Garnituri/Fel principal
DIFICULTATE Scazuta
PRINTEAZA RETETA
Ingrediente reteta Orez brun natur aromat
- 1 cana orez brun
- 2 cani si jumatate zeama de supa/apa
- coaja rasa si zeama de la 1 limeta/lamaie
- 5 linguri ulei de cocos dezodorizat
- 1 legatura patrunjel proaspat
- sare
- 1 anason stelat/1 baton scortisoara
- 1 morcov mic, optional
Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!
Mod de preparare reteta Orez brun natur aromat
- Se spala orezul bine apoi se pune intr-un vas de yenna cu zeama de la supa, un praf de sare, morcovul tocat marunt si anasonul/scortisoara.
- Se acopera tava cu un capac sau cu folie de aluminiu si se da la cuptorul preincalzit la temperatura medie pentru 1 ora.
- Dupa ce trece ora, se indeparteaza folia de aluminiu si se va lasa in cuptor pana se va raci, apoi se va scoate si se va amesteca usor cu o furculita pentru a deveni usor pufos.
- Se indeparteaza steluta de anason sau batonul de scortisoara (depinde ce folosesti din ingredientele propuse de noi).
- Cand e inca putin caldut (nu fierbinte si nici rece) se adauga uleiul de cocos dezodorizat pentru gatit, zeama si coaja de la limeta, patrunjelul tocat.
- Se serveste cu sosuri sau legume gratinate.
Observatii reteta Orez brun natur aromat
- Te intrebi care sunt cele mai importante diferente intre o reteta de pilaf si acest orez brun aromat? Simplu: rafinamentul preparatului si calitatile sale nutritive.
Stiai ca?
- Spre deosebire de uleiurile alimentare clasice pe care obisnuiesti sa le folosesti in bucatarie, uleiul de cocos pentru gatit este perfect pentru retetele tale culinare, intrucat, chiar la temperaturi ridicate, nu isi pierde calitatile nutritive?
- Palmierul de cocos era denumit in limba sanscrita kalpa vriksha, ceea ce s-ar traduce drept copacul care ofera tot ce este necesar pentru a trai? Aceasta titulatura nu reprezinta deloc o exagerare nici atunci si nici in zilele noastre, pentru ca toate partile lui pot fi folosite de om intr-un mod sau altul. Laptele de cocos, apa de cocos, pulpa, zaharul de cocos si uleiul de cocos se folosesc in alimentatie, iar cojile, tulpina si frunzele se pot utiliza ca materiale pentru fabricarea mobilierului sau a decoratiunilor.