Acasă Rețete Fel principal Orez cu legume

Orez cu legume

0
Orez cu legume

orez cu legumeInspirata de reteta peruviana de orez cu legume de gradina („arroz a la jardinera”), reteta de fata este ieftina, aromata si simpla de facut. Poti folosi ideea de baza – orez cu legume – pentru a crea de fiecare data o mancare diferita, in functie de ce legume ai la indemana in camara sau in frigider (poti folosi ciuperci, ardei capia, mazare, chiar si fasole). Incearca si tu sa faci acest orez cu legume cu o culoare intensa si un gust aromat, de fiecare data cand vrei sa mai iei o pauza de la felurile de mancare grele, in post sau cand vrei o mancare rapida si sanatoasa pentru toti membrii familiei tale!

TIMP PREPARARE   45 minute

PORTII   4

TIP RETETA   Fel principal/Garnitura

DIFICULTATE   Scazuta

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Orez cu legume

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Orez brun prefiert

orez-brun-prefiert-1-kg

Ulei de floarea-soarelui

ulei-presat-la-rece-din-sem-floarea-soarelui-1l

Amestec de legume

amestec-de-legume-125g

  Mod de preparare reteta Orez cu legume

  • Pentru a pregati aceasta reteta de orez cu legume, incepe prin a curata ceapa si morcovul de coaja, a taia ceapa marunt si a da morcovul pe razatoarea mare.
  • Intr-o tigaie incapatoare sau un wok, incinge uleiul si prajeste ceapa si morcovul, la foc mediu, amestecand din cand in cand.
  • Adauga in tigaie/wok rosiie taiate cubulete (cele proaspete si cele uscate) si condimentele (amestecul de legume, chimionul, turmericul, sare si piper) si lasa-le pe foc alte 5 minute, amestecand ocazional; toarna putina apa deasupra, pentru a nu se lipi de tigaie, daca este nevoie.
  • Adauga porumbul si orezul, lasa-le 2 minute pe foc, apoi toarna supa de legume/apa si lasa orezul cu legume la fiert timp de 20-30 de minute sau pana cand se inmoaie boabele de orez.

  Observatii reteta Orez cu legume

  • Poti pastra acest orez cu legume timp de 4-5 zile, la frigider, acoperit de un capac.
  • Pentru aceasta reteta de orez cu legume poti folosi porumb proaspat dat jos de pe stiulete, porumb congelat sau din conserva.

  Stiai ca?

  • Orezul brun prefiert este bogat in proteine, vitamine si minerale, avand mai multi nutrienti decat orezul alb, clasic (care ii pierde in etapa de lustruire, cand bobului ii sunt indepartate straturile exterioare)?
  • Tehnica de prefierberea orezului presupune oparirea orezului integral (cu vapori de apa), uscarea si apoi lustruirea boabelor? Orezul prefiert rezultat contine amidon gelatinizat partial, vitamine si minerale impinse din stratul extern catre interiorul bobului, astfel nu se mai pierd dupa lustruire (ca in cazul orezului alb).
  • Turmericul („sofranul indian” sau Curcuma longa, in latina) este o planta de origine asiatica, din familia Zinziberaceae, care este inrudita cu ghimbirul?
  • Pudra de turmeric se obtine din radacina subterana a plantei, fiarta, uscata si pisata marunt?
  • Turmericul este folosit in Asia de peste 4.000 de ani incoce, ca vopsea naturala intensa, pe post de tratament naturist (in medicina traditionala indiana, chineza si persano-araba) si in bucatarie?
  • Pudra de turmeric contine peste 100 de compusi chimici, cel mai cunsocut dintre acestia fiind curcumina (care reprezinta 3% din greutate), polifenol care ii confera culoarea galben-portocalie si care se absoarbe cel mai bine in organism daca turmericul este combinat in mancaruri cu piperul negru? Curcumina are un puternic efect antioxidant (neutralizeaza radicalii liberi si lupta cu stresul oxidativ), antiinflamator (ajuta corpul sa lupte impotriva bolilor cronice si degenerative), antibacterian, antiviral si antifungic.
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Orez cu legume
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 40 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.