Pâine din hrișcă și semințe de chia
Pâine de casă din hrișcă și semințe de chia – o pâine sănătoasă și foarte gustoasă, ușor de făcut. Dacă îți place hrișca, atunci rețeta aceasta este pentru tine. Iar dacă nu ai mai încercat hrișcă până acum, este momentul perfect să o faci.
TIMP PREPARARE 1 oră și 30 minute
PORTII 4
TIP RETETA Aperitiv/Prânz/Cină
DIFICULTATE Medie
PRINTEAZA RETETA
Ingrediente:
- 40 g semințe de chia
- 240 ml apă
- 300 g făină de hrișcă
- 12 g praf de copt
- 1 linguriță sare
- 160 ml de apă
- 60 ml de ulei
- Opțional: semințe de floarea soarelui
Mod de preparare:
- Într-o cană, se amestecă semințele de chia cu 240ml apă. Se lasă deoparte timp de 20 de minutel.
- Preîncălzește cuptorul la 180˚C. Unge o tavă mică de pâine și tapetează-o cu hârtie de copt. Într-un bol, amestecă făina de hrișcă, praful de copt și sarea. Apoi adaugă restul de 160 ml apă, uleiul și amestecul de semințe de chia sub formă de gel.
- Amestecă până când se combină toate ingredientele, dar nu amesteca prea mult.
- Pune cu lingura aluatul în tava de pâine pregătită, netezind uniform.
- Presară pe deasupra semințe de floarea-soarelui, dacă îți place.
- Coace pâinea timp de aproximativ 1 oră și 10 minute sau până când trece testul cu scobitoarea.
- Scoate din cuptor și lasă să se răcească complet.
Poftă bună!
Observații:
- Dacă nu ai făină de hrișcă, poți folosi semințe de hrișcă pe care să le râșnești până când obții consistența de făină sau, dacă îți place o pâine crunchy – poți râșni mai puțin semințele de hrișcă.