Acasă Rețete Aluaturi și Pâine de casă Pâine din hrișcă și semințe de chia

Pâine din hrișcă și semințe de chia

0
Pâine din hrișcă și semințe de chia

Pâine de casă din hrișcă și semințe de chia – o pâine sănătoasă și foarte gustoasă, ușor de făcut. Dacă îți place hrișca, atunci rețeta aceasta este pentru tine. Iar dacă nu ai mai încercat hrișcă până acum, este momentul perfect să o faci.

TIMP PREPARARE   1 oră și 30 minute

PORTII   4

TIP RETETA   Aperitiv/Prânz/Cină

DIFICULTATE   Medie

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediente:

Mod de preparare:

  1. Într-o cană, se amestecă semințele de chia cu 240ml apă. Se lasă deoparte timp de 20 de minutel. 
  2. Preîncălzește cuptorul la 180˚C. Unge o tavă mică de pâine și tapetează-o cu hârtie de copt. Într-un bol, amestecă făina de hrișcă, praful de copt și sarea. Apoi adaugă restul de 160 ml apă, uleiul și amestecul de semințe de chia sub formă de gel. 
  3. Amestecă până când se combină toate ingredientele, dar nu amesteca prea mult. 
  4. Pune cu lingura aluatul în tava de pâine pregătită, netezind uniform. 
  5. Presară pe deasupra semințe de floarea-soarelui, dacă îți place. 
  6. Coace pâinea timp de aproximativ 1 oră și 10 minute sau până când trece testul cu scobitoarea. 
  7. Scoate din cuptor și lasă să se răcească complet. 

Poftă bună! 

Observații:

  • Dacă nu ai făină de hrișcă, poți folosi semințe de hrișcă pe care să le râșnești până când obții consistența de făină sau, dacă îți place o pâine crunchy – poți râșni mai puțin semințele de hrișcă.
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Paine din hrisca si seminte de chia
Autor
Publicat la
Timp preparare
Articolul precedent Chiftele de post din linte și quinoa cu sos de turmeric
Articolul următor Pizza de post cu sos dulce-picant
Sabina Constantinescu este o tânără pasionată de nutriție, wellness și sănătatea generală. Este mereu la curent cu toate noutățle din domeniu, informații pe care le împărtășește cu cititorii SanoVita pe blog, în newsletter și pe paginile de social media. Crede cu tărie că alimentația este și medicament, și poate fi folosită pentru a preveni sau ameliora afecțiuni și a avea o sănătate de invidiat. Când nu se documentează sau scrie, pe Sabina o vei găsi și în bucătărie, unde îi place să experimenteze cu tehnici de gătire și combinații de ingrediente vegetale pentru a obține rețete plant-based echilibrate, delicioase și pline de nutrienți. Pe Sabina o motivează gândul că ceea ce creează aduce un strop de sănătate în farfuriile celor ce o citesc. Fire caldă și prietenoasă, ea este și prima care îți va sări în ajutor cu răspunsuri atunci când ne scrii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.