Acasă Rețete Aperitive și gustări sănătoase Parmezan vegan – reteta video

Parmezan vegan – reteta video

0
Parmezan vegan – reteta video

Parmezan VeganEsti in perioada de post, dar vrei totusi sa savurezi preparatul tau preferat presarat cu parmezan? Sau pur si simplu vrei o varianta mai sanatoasa a topping-ului pentru paste? Noi iti prezentam o reteta de parmezan vegan, simplu si usor de preparat, un preparat pe care il poti pastra intr-un recipient bine inchis la frigider pentru mult timp – asta daca rezista apetitului tau.

Desi textura este putin diferita fata de parmezanul de origine animala, gustul si aroma sunt atat de asemanatoare, incat vei dori sa il mananci alaturi de orice preparat: pizza, paste, supe creme, piure de cartofi, cartofi copti, budinci, pilafuri, salate si multe altele.

TIMP PREPARARE   5 minute

PORTII  1

TIP RETETA   Aperitiv/Topping

DIFICULTATE   Scazuta

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Parmezan vegan

  Mod de preparare reteta Parmezan vegan

  • Se pun intr-un blender migdalele, caju si nuca si se macina grunjos (poti adauga nuca deja macinata daca o achizitionezi astfel).
  • Adauga usturoiul granule, boiaua, sarea si drojdia inactiva.
  • Mixeaza pentru cateva secunde pentru omogenizare si parmezanul tau vegan este gata!

 Observatii reteta Parmezan vegan

  • Poti adauga 1/2 lingurita curcuma pentru o culoare galbuie, autentica parmezanului din comert.
  • Pentru mai multa aroma, se poate pune si un praf de boia afumata, astfel gustul parmezanului va fi unul mai intens.
  • Usturoiul se poate folosi si praf, aroma este aceeasi, insa noi preferam granulele pentru textura. Usturoiul praf tinde sa se lase la fundul borcanului, iar apoi din cauza tasarii sa se faca bulgari.

  Stiai ca?

  • In painea faraonilor se adauga in vechime un praf de migdale pisate bine, un fel de faina de migdale, pentru ca se considera ca acestea produc un efect afrodisiac?
  • Consumul de migdale creste nivelul de energie, ajuta la scaderea depresiei si reduce considerabil riscul de atac de cord? Din acest motiv migdalele reprezinta gustarea perfecta si ingredientul ideal pentru preparatele tale.
  • Ceea ce intalnesti in magazine sub numele de caju reprezinta, de fapt, semintele fructului de caju (crescute intr-un mod atipic, in afara fructului propriu-zis)? In gastronomie acestea sunt considerate alune/nuci, atat pentru ca au o forma lungita specifica, dar si pentru ca se folosesc in contexte gastronomice similare cu majoritatea celorlalte alune/nuci.
  • Fulgii de drojdie inactiva au un gust usor branzos si se folosesc atat pentru a creste valoarea nutritiva a mancarurilor, dar si pentru a imbogati gustul acestora? Fulgii de drojdie inactiva sunt cunoscuti de cei care au adoptat alimentatia vegana, ca agent de legare, inlocuind oul in retetele de chiftelute, perisoare sau drob.

Pregateste parmezanul vegan, adauga-l ca topping retelelor tale preferate si apoi vino pe blog sa ne spui cum ti s-a parut!

Daca iti este mai simplu, urmareste reteta video de mai jos cu modul de preparare pentru parmezanul vegan si vei vedea acolo toti pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru a obtine un parmezan vegan perfect.

Pentru mai multe retete video gustoase si usor de pregatit, aboneaza-te la canalul nostru de YouTube, unde vom adauga periodic filmulete interesante cu retete simple si gustoase pentru tine.

Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Parmezan vegan
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 56 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.