Paste carbonara, cu ciuperci

Gateste si tu aceste paste carbonara (cu ciuperci) si descopera un fel principal cremos, extrem de usor de facut, care este gata in doar 30 de minute si care nu are decat ingrediente vegetale. Reteta clasica de paste carbonara are bacon sau pancetta in compozitie, iar deasupra se toarna un sos de oua. Varianta noastra este una de post sau potrivita alimentatiilor vegane, dar este la fel de delicioasa si aromata.
TIMP PREPARARE 30 minute
PORTII 4
TIP RETETA Fel principal
DIFICULTATE Scazuta
PRINTEAZA RETETA
Ingrediente reteta Paste carbonara, cu ciuperci
PASTE
- 250 g spaghetti integrale
- 250 g ciuperci
- 2-3 catei de usturoi
- 1 lingura ulei vegetal
- ½ lingurita paprika afumata
- 4 linguri parmezan vegan
- o mana de busuioc proaspat
- sare, dupa gust
- piper, dupa gust
SOS
- 240 ml lapte de orez
- 100 g caju
- 15 g fulgi de drojdie inactiva uscata
- 1 lingura mustar
- ½ lingurita turmeric
- ½ lingurita pudra de usturoi
- ½ lingurita pudra de ceapa
- ½ lingurita sare neagra
Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!
Mod de preparare reteta Paste carbonara, cu ciuperci
- Pentru a pregati aceasta reteta de paste carbonara (cu ciuperci), incepe cu sosul, pentru care ai nevoie de un blender vertical; adauga in acesta laptele de orez, nucile caju, fulgii de drojdie inactiva uscata, mustarul si condimentele (pudra de ceapa, de usturoi si sarea neagra de Himalaya), maruntindu-le, pana obtii un sos omogen.
- Pune la fiert spaghetele intr-o oala cu apa sarata si fierbe-le conform instructiunilor de pe ambalaj.
- Curate, spala si taie in felii egale ciupercile; curate si zdrobeste usturoiul.
- Intr-o tigaie antiaderenta, incinge uleiul vegetal, adauga feliile de ciuperci, usturoiul si paprika afumata, lasand amestecul pe foc pana cand ciupercile se inmoaie si se patrund.
- Adauga spaghetele (fierte si scurse de apa) in tigaie, amesteca-le cu ciupercile, toarna deasupra lor sosul preparat anterior si completeaza cu busuiocul proaspat, sare si piper (dupa gust).
- Serveste pastele carbonara (cu ciuperci) imediat, cu o lingura de parmezan vegan presarata deasupra fiecarei portii.
Observatii reteta Paste carbonara, cu ciuperci
- In loc de spaghetti poti folosi paste integrale scurte (gasesti aici numeroase variante, de la melcisori, la scoici si spirale).
- Poti folosi orice tip de ciuperci pentru aceasta reteta: champignon, pleurotus, hribi, galbiori.
- Poti pastra pastele carbonara (cu ciuperci) la frigider timp de cateva zile.
Stiai ca?
- Toate tipurile de ciuperci comestibile contin proteine, fibre, vitamine din complexul B-urilor si seleniu (antioxidant puternic, care sprijina sistemul imunitar si lupta cu radicalii liberi)? In plus, ciupercile sunt una dintre putinele surse vegetale de Vitamina D.
- Turmericul (pe numele latinesc,Curcuma longa) este o planta de origine asiatica si este inrudita cu ghimbirul – alt condiment din al carui rizom (tulpina subterana) se obtine o pudra aromata?
- Turmericul are un gust aromat (piperat amarui), da o culoare frumoasa preparatelor culinare si contine curcumina (considerata de unii specialisti drept cel mai puternic antiinflamator natural)? In plus, turmericul mai are in compozitie proteine, fibre, vitaminele B2, B3, B6, C si E, minerale (cupru, fier, sodiu, magneziu, mangan, potasiu, calciu, fosfor, zinc) si uleiuri esentiale.
- Turmericul contribuie la buna functionare a rinichilor, iar consumul frecvent al acestui condiment portocaliu impiedica retentia de apa din organism?
- Nucile caju cresc in arborele cu acelasi nume (Anacardium occidentale), care este inrudit cu cel de fistic si de mango? Arborele de caju este originar din America de Sud, exploratorii portughezi fiind cei care l-au raspandit in lumea larga.





