Acasă Rețete Aperitive și gustări sănătoase Paste integrale cu sos de arahide

Paste integrale cu sos de arahide

0
Paste integrale cu sos de arahide

Reteta de paste integrale cu sos de arahide este un preparat cu aer exotic, care te va scoate din rutina. Combinatia de texturi crocante va fi un deliciu pentru papilele tale gustative, iar continutul – un izvor de sanatate. Aceste paste integrale cu sos de arahide iti ofera necesarul de fibre de care organismul tau are nevoie zilnic si, in plus, completeaza portia de vitamine si minerale recomandata de specialistii in nutritie.

TIMP PREPARARE 30 minute

PORTII  1

TIP RETETA  Fel principal

DIFICULTATE Medie

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediente reteta Paste integrale cu sos de arahide

  • 2 lingurite unt de arahide crocant
  • 1 lingura pasta de rosii
  • 3 linguri apa
  • 1 lingura ulei de susan
  • 2 fire ceapa verde
  • 1/2  ardei rosu
  • 1/2  ardei verde
  • 2 linguri mazare/fasole fiarta
  • 50 g paste integrale preferate
  • 1 lingura seminte de susan negru
  • 1 lingura seminte de susan alb (sau 2 linguri, daca nu ai la indemana susan negru)
  • sare de mare

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Unt de arahide crocant

Seminte de susan

seminte-de-susan-decorticat-1kg

Sare de mare

sare-de-mare-fina-iodata-1-kg

Mod de preparare:

  • Pastele se fierb in apa cu sare si apoi se clatesc cu apa rece.
  • Se pun intr-un castron untul de alune, uleiul, apa, pasta de rosii si sarea, dupa gust, amestecand continuu pana cand compozitia se leaga.
  • Intr-un vas, se incorporeaza pastele, ardeiul taiat felii subtiri, fasolea si untul de alune.
  • Se orneaza cu ceapa verde tocata marunt si cu seminte de susan divers colorate. Pofta buna!

Observatii:

  • Pentru persoanele care sufera de intoleranta la gluten, pastele de grau si de secara se pot inlocui cu paste integrale de ovaz.
  • Inlocuirea pastelor fainoase clasice cu cele integrale in alimentatia ta zilnica va micsora numarul de calorii consumate, aducandu-ti, in schimb beneficii multiple pentru sanatate.
  • Acorda o atentie sporita fierberii pastelor. Desi aceasta etapa nu este deloc complicata, multa lume tinde sa o neglijeze. Trebuie sa respecti indicatiile de preparare de pe pachet, intrucat fierberea prea indelungata accelereaza gelatinizarea amidonului si, in acest fel, creste indicele glicemic din preparatul tau.

     

Stiai ca?

  • Pastele integrale au un numar de calorii cu mult redus fata de pastele din faina alba si, de asemenea, un indice glicemic sesizabil mai mic? Un studiu desfasurat in Marea Britanie arata ca persoanele care consuma zilnic cereale integrale (fulgi, paste, etc) scad in greutate, reducand depunerile de grasime de pe abdomen. Pentru a fi pe deplin sanatoase, nutritionistii recomanda ca pastele fainoase sa fie asociate cu legume crude, coapte sau fierte la aburi, asa cum apar si in aceasta reteta de paste integrale cu sos de arahide.
  • Desi in mod popular untul de arahide se considera interzis in dieta persoanelor care doresc sa scada in greutate, pe motiv ca are multe calorii si grasimi, realitatea este putin diferita. Untul de arahide are grasimi, dar in majoritatea lor acestea sunt grasimi nesaturate, asa-numitele grasimi bune, benefice pentru organism. Lor li se adauga proteine si fibre, datorita carora untul de arahide devine un aliment extrem de satios. Asta inseamna ca te va mentine satul o perioada indelungata, chiar daca vei consuma, asa cum esti si indicat, o cantitate mica.
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Paste integrale cu sos de alune
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 67 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.