Paste de năut cu broccoli la cuptor
Această rețetă face parte din Campania #21ZileCuSanoVita. Fii alături de noi în Provocarea de 21 de zile pentru meniuri plant-based, savuroase și sănătoase.
TIMP PREPARARE 35 minute
PORTII 2
TIP RETETA Cină
DIFICULTATE Scăzută
PRINTEAZA RETETA
Ingrediente:
- 170 g paste de năut (nefierte)
- 180 g broccoli (tăiat în buchețele)
- 3 linguri de ulei de măsline extravirgin (împărțit)
- Sare și piper negru (după gust)
- 40 g frunze de busuioc
- 1/2 cățel usturoi (tocat mărunt)
- 2 lingurițe de semințe de cânepă
- 2 lingurițe de suc de lămâie
- 7 g drojdie inactivă
- 20 g de roșii uscate (scurse, tăiate mărunt)
Mod de preparare:
- Fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Scurge-le, clătește-le bine și lasă-le deoparte să se răcească.
- Preîncălzește cuptorul la 200ºC. Tapetează o tavă cu hârtie de copt.
- Pune broccoli pe foaia de copt și amestecă cu o treime din ulei. Se asezonează cu sare și piper, după care se coace timp de 10-15 minute. Pune-l deoparte pentru a se răci.
- Mixează busuiocul, usturoiul, semințele de cânepă, sucul de lămâie, drojdia inactivă și restul de ulei într-un blender sau robot de bucătărie. Condimentează cu sare și piper.
- Combină broccoli copt, pastele fierte, roșiile uscate și pesto într-un bol mare.
- Amestecă pentru a le combina. Poftă bună!
Observații:
- Se păstrează la frigider într-un recipient etanș timp de patru zile.