Acasă 21 de zile cu SanoVita Paste de năut cu broccoli la cuptor

Paste de năut cu broccoli la cuptor

0
Paste de năut cu broccoli la cuptor

Această rețetă face parte din Campania #21ZileCuSanoVita. Fii alături de noi în Provocarea de 21 de zile pentru meniuri plant-based, savuroase și sănătoase.

TIMP PREPARARE   35 minute

PORTII   2

TIP RETETA   Cină

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediente:

  • 170 g paste de năut (nefierte)
  • 180 g broccoli (tăiat în buchețele)
  • 3 linguri de ulei de măsline extravirgin (împărțit)
  • Sare și piper negru (după gust)
  • 40 g frunze de busuioc
  • 1/2 cățel usturoi (tocat mărunt)
  • 2 lingurițe de semințe de cânepă
  • 2 lingurițe de suc de lămâie
  • 7 g drojdie inactivă
  • 20 g de roșii uscate (scurse, tăiate mărunt)

Mod de preparare:

  1. Fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Scurge-le, clătește-le bine și lasă-le deoparte să se răcească.
  2. Preîncălzește cuptorul la 200ºC. Tapetează o tavă cu hârtie de copt.
  3. Pune broccoli pe foaia de copt și amestecă cu o treime din ulei. Se asezonează cu sare și piper, după care se coace timp de 10-15 minute. Pune-l deoparte pentru a se răci.
  4. Mixează busuiocul, usturoiul, semințele de cânepă, sucul de lămâie, drojdia inactivă și restul de ulei într-un blender sau robot de bucătărie. Condimentează cu sare și piper.
  5. Combină broccoli copt, pastele fierte, roșiile uscate și pesto într-un bol mare. 
  6. Amestecă pentru a le combina. Poftă bună!

Observații:

  • Se păstrează la frigider într-un recipient etanș timp de patru zile.
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Paste de naut cu broccoli la cuptor
Autor
Publicat la
Timp preparare
Articolul precedent Bol cu hrișcă, chia și fructe
Articolul următor Clătite de ovăz cu semințe de in
Sabina Constantinescu este o tânără pasionată de nutriție, wellness și sănătatea generală. Este mereu la curent cu toate noutățle din domeniu, informații pe care le împărtășește cu cititorii SanoVita pe blog, în newsletter și pe paginile de social media. Crede cu tărie că alimentația este și medicament, și poate fi folosită pentru a preveni sau ameliora afecțiuni și a avea o sănătate de invidiat. Când nu se documentează sau scrie, pe Sabina o vei găsi și în bucătărie, unde îi place să experimenteze cu tehnici de gătire și combinații de ingrediente vegetale pentru a obține rețete plant-based echilibrate, delicioase și pline de nutrienți. Pe Sabina o motivează gândul că ceea ce creează aduce un strop de sănătate în farfuriile celor ce o citesc. Fire caldă și prietenoasă, ea este și prima care îți va sări în ajutor cu răspunsuri atunci când ne scrii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.