Pate Oliver (de post)

0
Pate Oliver (de post)

Pate Oliver (de post)Aceasta reteta de pate Oliver (de post) se pregateste usor, folosind un blender vertical, cel mai mult dureaza inmuierea prealabila a nautului, iar rezultatul este gustos, nutritiv si potrivit atunci cand postesti sau cand vrei sa iei o pauza de la ingredientele de origine animala din alimentatia ta si a familiei tale. Incearca si tu acest cremos pate Oliver (de post), pentru a te convinge ca poti inlocui pateul de ficat cu o alternativa la fel de buna la gust!

TIMP PREPARARE   60 minute

PORTII   10

TIP RETETA   Aperitiv/Mic dejun/Gustare

DIFICULTATE   Scazuta

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Pate Oliver (de post)

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Ulei de floarea-soarelui

ulei-presat-la-rece-din-sem-floarea-soarelui-1l

Sare de mare

sare-de-mare-fina-iodata-1-kg

  Mod de preparare reteta Pate Oliver (de post)

  • Pregatirea acestei retete de pate Oliver (de post) incepe prin inmuierea prealabila a nautului: spala-l si pune-l la inmuiat, in apa, timp de 8-12 ore (cel mai la indemana este sa faci asta seara si sa gatesti reteta de pate Oliver a doua zi dimineata).
  • Clateste nautul bine, in cateva ape, apoi fierbe-l intr-o oala incapatoare, scurge-l de apa si lasa-l putin la racit.
  • Intr-un blender vertical, mixeaza nautul pana obtii o pasta omogena.
  • Fierbe cartofii in coaja, curata-i, taie-i in cuburi si adauga-i in blenderul vertical, odata cu usturoiul curatat si mustarul; da drumul la blender si toarna ulei prin deschizatura superioara a aparatului, pana obtii inauntru o pasta cu o consistenta fina.
  • Adauga sare si zeama de lamaie, dupa gust, peste pateul Oliver din blenderul vertical.
  • Serveste deliciosul pate Oliver (de post) imediat, pe lipii de casa calde.

  Observatii reteta Pate Oliver (de post)

  • Foloseste mustar dulce pentru aceasta reteta de pate Oliver (de post).
  • In acelasi mod poti prepara si pate de linte ori de soia: nu trebuie decat sa inlocuiesti nautul din reteta de mai sus cu aceeasi cantitate de linte/soia fierte.
  • Poti inlocui nautul uscat cu naut din conserva, pentru a scurta timpul de preparare: acesta din urma trebuie doar scurs, clatit bine si poate fi folosit imediat.

  Stiai ca?

  • Nautul (numit, in latina, Cicer arietinum) este o leguminoasa care apartine familiei Fabaceae, deci este inrudit cu fasolea, lintea si mazarea?
  • Proteinele si fibrele din naut iti pot tine pofta de mancare sub control, ajutandu-te sa iti incetinesti digestia, sa mananci mai rat si sa consumi mai putine calorii – deci sa slabesti?
  • Nautul are diverse proprietati care te pot ajuta sa iti tii glicemia sub control (are un indice glicemic scazut, contine fibre si proteine), putand sa te protejeze de diabet sau sa te ajute sa il controlezi in mod eficient?
  • In plus, nautul poate fi un ajutor de nadejde in reducerea riscului altor boli cronice: de inima (este o sursa excelenta de magneziu si potasiu, minerale care au fost studiate penru potentialul lor de protectie cardiovasculara, iar fibrele solubile din naut reduc nivelul trigliceridelor si colesterolului „rau”/LDL) si cancer (consumul de naut poate promova productia de butirat in organism, acid gras care poate reduce inflamatia in celulele colonului; nautul contine saponine, compusi vegetali care pot preveni aparitia cancerului si inhiba dezvoltarea tumorala, dar si vitamine din grupul B-urilor, care pot reduce riscul aparitiei de cancer la san si la plamani)?
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Pate Oliver (de post)
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 47 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.