Acasă Rețete Aperitive și gustări sănătoase Pastă vegetală de alune cu spanac

Pastă vegetală de alune cu spanac

0
Pastă vegetală de alune cu spanac

Gustare delicioasa, numai buna de savurat pe o felie de ardei sau castravete proaspat si crocant, reteta de pastă vegetală de alune cu spanac iti ofera o portie de energie in momentele dupa-amiezei, cand inca mai ai de lucru, dar parca avantul ti-a disparut. Perfect pentru digestie, minunat pentru papilele tale gustative, pasta vegetală poate fi consumată in perioada de post sau oricand ai chef de ceva bun.

TIMP PREPARARE  10 minute

PORTII 4

TIP RETETA Aperitiv

DIFICULTATE Scazuta

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediente reteta Pastă vegetală de alune cu spanac

  • 2 cani alune de padure (hidratate timp de 2 ore)
  • 50-100 g spanac proaspat
  • 8 linguri apa
  • 2 linguri ulei de masline
  • 5 catei de usturoi
  • 1 lingura maghiran
  • sare, dupa gust

Mod de preparare:

  • Alunele de padure se lasa la hidratat in apa cat sa le acopere, timp de minim 2 ore inainte de preparare. Se clatesc apoi si scurg de apa.
  • Alunele, apa, usturoiul, uleiul si sarea se mixeaza bine in blender.
  • Se spala spanacul frunza cu frunza.
  • Se adauga spanacul la amestecul precedent si se mai mixeaza cateva secunde.
  • Se serveste cu morcovi, castraveti sau ardei.

     

Observatii:

  • Prin hidratare, alunele de padure isi vor activa pe deplin proprietatile nutritive, iar textura preparatului tau va fi net imbunatatita, deci nu omite acest pas, care nu presupune, de fapt, nici un efort, pentru ca in cele 2 ore poti sa faci alte activitati in bucatarie.

Stiai ca?

  • Atat spanacul, cat si usturoiul fac parte dintre legumele cu calorii negative? Asta inseamna ca efortul de digestie al corpului tau duce la un consum caloric mai mare decat aportul alimentelor respective. Cu o dieta zilnica plina de astfel de ingrediente, poti sa slabesti pe termen lung in mod sanatos. O lista a principalelor legume si fructe cu calorii negative gasesti in articolul dedicat acestui aspect.
  • Preparatele din frunze de spanac proaspete contribuie la prevenirea sau la tratarea unor afectiuni diverse cum ar fi tusea, acneea, sau, mai important, hipertensiunea arteriala si anemia?
  • Spanacul face adevarate minuni pentru digestia ta? Practic, el reprezinta cel mai bun material organic pentru curatarea si regenerarea tractului intestinal.
  • Pentru a beneficia pe deplin de toate proprietatile spanacului, specialistii in nutritie recomanda foarte ferm consumarea acestuia in stare cruda, nu fiarta?
  • Din alunul de padure se folosesc nu doar fructele, dar si lemnul, in industria mobilei?
  • Alunele de padure sunt delicioase, atat utilizate crude, in diferite preparate, cat si prajite, pe post de gustare (daca suntem atenti la adaosul de sare), sau sub forma de ulei si unt de alune?
  • Cercetatorii britanici au descoperit ca persoanele care consuma in mod regulat alune de padure sau alte fructe din soiul celor cu coaja tare, isi scad cu 20% riscul de deces cauzat de afectiuni cardiovasculare, respiratorii sau cancer?
  • O portie de 30 de grame de alune de padure contine aproape 10% din doza zilnica recomandata de proteine? Acesta este motivul pentru care aceste fructe sunt foarte indragite de catre vegetarieni sau de persoanele care tin post, asadar trebuie sa gaseasca metode alternative de a-si asigura proteinele in alimentatie.
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Pate vegetal de alune cu spanac
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 63 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.