Pesto din ardei roșu
De sosul Pesto verde (Pesto alla Genovese) ai auzit cu siguranță – aromat datorită busuiocului și usturoiului și extrem de gustos atunci când îl incluzi într-o rețetă de paste. Însă noi îți prezentăm varianta lui roșie, cu ardei copt și caju! Îl prepari ușor și-l poți consuma fie ca aperitiv, fie ca sos pentru diverse preparate.
TIMP DE PREPARARE 25 de minute
PORȚII 2 ½ căni
TIP REȚETĂ Aperitiv
DIFICULTATE Scăzută
PRINTEAZĂ REȚETA
Ingrediente:
- Până la ¼ cană apă
- 2 ardei roșii (ardei gras)
- 1 ½ caju crud (sau migdale)
- ½ linguriță sare
- ¼ cană ulei de măsline
- 1 ½ linguriță fulgi de drojdie
- 2 căței de usturoi
- Până la ¼ cană apă
Mod de preparare:
- Taie ardeiul pe jumătate și îndepărtează semințele. Apoi, pune-l într-o tavă împreună cu nucile caju și puțin ulei.
- Coace 20 minute la 150 C.
- Într-un robot de bucătărie, pune toate ingredientele și mixează bine (textura nucilor de caju să rămână totuși puțin grunjoasă).
- Dacă dorești o consistență mai moale, mai adaugă puțină apă.
Recomandare:
- Poți să pregătești această rețetă mult mai repede cu un gust mai “raw” prin a nu mai coace ardeiul și nucile caju.
- Păstrează la frigider, în vas acoperit ermetic, până la 2 săptămâni.
Știai că?
- Un anumit aminoacid din compoziția caju, triptofanul, se va transforma, în organism, în serotonină, substanță cu efect liniștitor asupra organismului tău. Așadar, dacă vrei să dormi mai bine, integrează crema de caju în preparatele de la cină.
- Fulgii de drojdie mai sunt numiți și „parmezanul vegetarienilor” datorită gustului asemănător cu brânza.
- La fel ca rudele lor apropiate, ardeii iuți, ardeii grași pot fi uscați și pisați. Astfel, obținem boia de ardei dulce sau paprika.