Pesto din ardei roșu

Timp citire:

De sosul Pesto verde (Pesto alla Genovese) ai auzit cu siguranță – aromat datorită busuiocului și usturoiului și extrem de gustos atunci când îl incluzi într-o rețetă de paste. Însă noi îți prezentăm varianta lui roșie, cu ardei copt și caju! Îl prepari ușor și-l poți consuma fie ca aperitiv, fie ca sos pentru diverse preparate.

 

TIMP DE PREPARARE   25 de minute 

PORȚII  2 ½ căni

TIP REȚETĂ  Aperitiv

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZĂ REȚETA

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediente:

  • Până la ¼ cană apă
  • 2 ardei roșii (ardei gras)
  • 1 ½  caju crud (sau migdale) 
  • ½ linguriță sare 
  • ¼ cană ulei 
  • 1 ½ linguriță fulgi de drojdie 
  • 2 căței de usturoi
  • Până la ¼ cană apă

 

Vrei să pregătești rețeta? Cumpără produsele!

Fulgi de drojdie inactivă

Fulgi de drojdie inactivă

Mod de preparare:

  • Taie ardeiul pe jumătate și îndepărtează semințele. Apoi, pune-l într-o tavă împreună cu nucile caju și puțin ulei.
  • Coace 20 minute la 150 C.
  • Într-un robot de bucătărie, pune toate ingredientele și mixează bine (textura nucilor de caju să rămână totuși puțin grunjoasă). 
  • Dacă dorești o consistență mai moale, mai adaugă puțină apă.

Recomandare:

  • Poți să pregătești această rețetă mult mai repede cu un gust mai “raw” prin a nu mai coace ardeiul și nucile caju.
  • Păstrează la frigider, în vas acoperit ermetic, până la 2 săptămâni.

Știai că?

  • Un anumit aminoacid din compoziția caju, triptofanul, se va transforma, în organism, în serotonină, substanță cu efect liniștitor asupra organismului tău. Așadar, dacă vrei să dormi mai bine, integrează crema de caju în preparatele de la cină.
  • Fulgii de drojdie mai sunt numiți și „parmezanul vegetarienilor” datorită gustului asemănător cu brânza.
  • La fel ca rudele lor apropiate, ardeii iuți, ardeii grași pot fi uscați și pisați. Astfel, obținem boia de ardei dulce sau paprika. 
Daniela Dan
Pasiunea pentru bucătăria vegană a început din dorința de a-și hrăni sănătos familia. Treptat, după o serie de cursuri de formare și multe ore petrecute în bucătărie, pasiunea a evoluat spre profesie. Chef Daniela iubește să combine gusturi, culori, arome și texturi. Dacă ai dileme legată de rețete, gust, asocieri culinare, forme de prezentare, Daniela este omul potrivit căruia să îi ceri o opinie. Și garantat ți-o va da abia după ce o va fi testat în bucătăria proprie, unde zilnic se întâmplă multă magie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare

spot_img

Postari recente

Beneficiile mării asupra minții și corpului

Ca în fiecare vară, mulți dintre noi s-au refugiat – și încă mai au ocazia să o facă – pe malul mării. Iar dacă...

Pesto din ardei roșu

De sosul Pesto verde (Pesto alla Genovese) ai auzit cu siguranță - aromat datorită busuiocului și usturoiului și extrem de gustos atunci când îl...

Beneficiile Ghimbirului: Proprietăți, sugestii de consum dar și contraindicații

  Beneficiile ghimbirului sunt cunoscute din cele mai vechi timpuri. Scrierile antice din Roma, Grecia, China și țările arabe atestă folosirea ghimbirului ca remediu în...

Articole din aceeasi categorie

Beneficiile mării asupra minții și corpului

Ca în fiecare vară, mulți dintre noi s-au refugiat – și încă mai au ocazia să o facă – pe malul mării....

Pesto din ardei roșu

De sosul Pesto verde (Pesto alla Genovese) ai auzit cu siguranță - aromat datorită busuiocului și usturoiului și extrem de gustos atunci...

Beneficiile Ghimbirului: Proprietăți, sugestii de consum dar și contraindicații

  Beneficiile ghimbirului sunt cunoscute din cele mai vechi timpuri. Scrierile antice din Roma, Grecia, China și țările arabe atestă folosirea ghimbirului ca...