Tofu și ciocolată, împreună într-o plăcintă cremoasă


Tofu și ciocolată – stai, cum așa, merg împreună…? Ba chiar merg de minune! Chef Daniela Dan ne dă o idee uluitoare de plăcintă cremoasă și cu gust bogat, în care cele două ingrediente principale – tofu și ciocolată – se combină perfect. Dacă aveți vreo strângere de inimă legată de gustul de tofu în desert, vă recomandăm să îi dați o șansă în această rețetă. Are o aromă neutră și, pe de altă parte, contribuie semnificativ la textura mătăsoasă a plăcintei.
TIMP DE PREPARARE 35 minute
PORȚII 8/10
TIP REȚETĂ Desert
DIFICULTATE Medie
PRINTEAZĂ REȚETA
Ingrediente pentru crustă
- 2 căni nuci crude
- ¼ cană zahăr de curmale, zahăr de cocos sau zahăr brun
- 1 ½ lingură ulei de cocos
- ½ lingură sare de mare
Ingrediente pentru umplutura de plăcintă cu tofu și ciocolată
- 2 ½ cană chipsuri de ciocolată vegană (sau cu lapte, în funcție de stilul alimentar ales)
- 3 pachete tofu Natur Sanovita (fără sare, potrivit pentru persoanele cu un regim alimentar hiposodat)
- 400 ml lapte de cocos
- 100 g îndulcitor natural
- 3 linguri esență de vanilie
- Un vârf de sare de mare
Vrei să pregătești rețeta? Cumpără produsele!
Mod de preparare plăcintă cremoasă cu tofu și ciocolată
- Pentru a pregăti crusta, combinați nucile și zahărul într-un robot de bucătărie mai puternic. Procesați până când amestecul este bine mărunțit. Adăugați uleiul de nucă de cocos, sarea și amestecați bine.
- Transferați amestecul într-o tavă rotundă de 20 sau 22 cm. Apăsați și modelați amestecul în partea de jos și laturile tăvii pentru a face o foaie de plăcintă.
- Preîncălziți cuptorul la 175°C. Așezați chipsurile de ciocolată într-o tavă de copt tapetată cu foie de copt, transferați în cuptorul preîncălzit și așteptați 3-4 minute sau până când s-au topit.
- Urmăriți cu atenție deoarece ciocolata se poate arde rapid. Scoateți din cuptor. În mod alternativ, ciocolata poate fi topită pe baie de abur.
- În timp ce ciocolata se topește, combinați tofu, vanilia, laptele de cocos și sarea într-un robot de bucătărie. Adăugați ciocolata topită și amestecați până când compoziția este foarte fină.
- Turnați amestecul peste crustă, neteziți partea superioară cu o spatulă și refrigerați timp de cel puțin 20 de minute – sau până când preparatul este ferm. Apoi poate fi servit.
Știai că?
- Tofu este un produs vegetal pe bază de soia, bogat în proteine de calitate superioară, minerale (mangan, seleniu, fosfor, calciu, cupru, iod și fier), acizi grași polinesaturați (omega-3/6) și fitoestrogeni (izoflavone), cu rol în susținerea sistemului cardiovascular și a imunității, scăderea colesterolului, prevenirea osteoporozei și lupta împotriva simptomelor menopauzei.
- Băutura vegetală din cocos este bogată în vitamine (B1, B3, B5, B6 și E) și minerale (fier, seleniu, sodiu, calciu, magneziu și fosfor).
- Spre deosebire de zahărul alb, datorită melasei, zahărul brut conține minerale (fier, calciu, potasiu și magneziu), însă în cantitate mică.
