Acasă Rețete Deserturi sănătoase Tofu și ciocolată, împreună într-o plăcintă cremoasă

Tofu și ciocolată, împreună într-o plăcintă cremoasă

0
Tofu și ciocolată, împreună într-o plăcintă cremoasă
placinta cu tofu, ciocolata și zmeura
Deja o mănânci din priviri… cum să n-o și încerci…?

Tofu și ciocolată – stai, cum așa, merg împreună…? Ba chiar merg de minune! Chef Daniela Dan ne dă o idee uluitoare de plăcintă cremoasă și cu gust bogat, în care cele două ingrediente principale – tofu și ciocolată – se combină perfect. Dacă aveți vreo strângere de inimă legată de gustul de tofu în desert, vă recomandăm să îi dați o șansă în această rețetă. Are o aromă neutră și, pe de altă parte, contribuie semnificativ la textura mătăsoasă a plăcintei.

TIMP DE PREPARARE   35 minute

PORȚII   8/10

TIP REȚETĂ   Desert

DIFICULTATE   Medie

PRINTEAZĂ REȚETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente pentru crustă

  Ingrediente pentru umplutura de plăcintă cu tofu și ciocolată

  • 2 ½ cană chipsuri de ciocolată vegană (sau cu lapte, în funcție de stilul alimentar  ales)
  • 3 pachete tofu Natur Sanovita (fără sare, potrivit pentru persoanele cu un regim alimentar hiposodat)
  • 400 ml lapte de cocos
  • 100 g îndulcitor natural
  • 3 linguri esență de vanilie
  • Un vârf de sare de mare

Vrei să pregătești rețeta? Cumpără produsele!

Ulei de cocos

ULEI DE COCOS ECOLOGIC 200 ML
numai bun pentru plăcinta cu tofu și ciocolată!

Lapte vegetal de cocos

LAPTE VEGETAL DE COCOS - 400ML

  Mod de preparare plăcintă cremoasă cu tofu și ciocolată

  • Pentru a pregăti crusta, combinați nucile și zahărul într-un robot de bucătărie mai puternic. Procesați până când amestecul este bine mărunțit. Adăugați uleiul de nucă de cocos, sarea și amestecați bine.
  • Transferați amestecul într-o tavă rotundă de 20 sau 22 cm. Apăsați și modelați amestecul în partea de jos și laturile tăvii pentru a face o foaie de plăcintă.
  • Preîncălziți cuptorul la 175°C. Așezați chipsurile de ciocolată într-o tavă de copt tapetată cu foie de copt, transferați în cuptorul preîncălzit și așteptați 3-4 minute sau până când s-au topit.
  • Urmăriți cu atenție deoarece ciocolata se poate arde rapid. Scoateți din cuptor. În mod alternativ, ciocolata poate fi topită pe baie de abur.
  • În timp ce ciocolata se topește, combinați tofu, vanilia, laptele de cocos și sarea într-un robot de bucătărie. Adăugați ciocolata topită și amestecați până când compoziția este foarte fină.
  • Turnați amestecul peste crustă, neteziți partea superioară cu o spatulă și refrigerați timp de cel puțin 20 de minute – sau până când preparatul este ferm. Apoi poate fi servit.

  Știai că?

  • Tofu este un produs vegetal pe bază de soia, bogat în proteine de calitate superioară, minerale (mangan, seleniu, fosfor, calciu, cupru, iod și fier), acizi grași polinesaturați (omega-3/6) și fitoestrogeni (izoflavone), cu rol în susținerea sistemului cardiovascular și a imunității, scăderea colesterolului, prevenirea osteoporozei și lupta împotriva simptomelor menopauzei.
  • Băutura vegetală din cocos este bogată în vitamine (B1, B3, B5, B6 și E) și minerale (fier, seleniu, sodiu, calciu, magneziu și fosfor).
  • Spre deosebire de zahărul alb, datorită melasei, zahărul brut conține minerale (fier, calciu, potasiu și magneziu), însă în cantitate mică.
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Placinta cu tofu si ciocolata
Autor
Publicat la
Timp preparare
Articolul precedent Sorbet din pepene galben, banană și zmeură
Articolul următor Orzo rece pentru o vară caniculară
Pasiunea pentru bucătăria vegană a început din dorința de a-și hrăni sănătos familia. Treptat, după o serie de cursuri de formare și multe ore petrecute în bucătărie, pasiunea a evoluat spre profesie. Chef Daniela iubește să combine gusturi, culori, arome și texturi. Dacă ai dileme legată de rețete, gust, asocieri culinare, forme de prezentare, Daniela este omul potrivit căruia să îi ceri o opinie. Și garantat ți-o va da abia după ce o va fi testat în bucătăria proprie, unde zilnic se întâmplă multă magie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.