Plăcintă de lămâie

Timp citire:

Plăcintă de lămâieNe este, cumva, greu să ne imaginăm un desert în care lamâia este ingredientul-vedetă. Gustul ei foarte amărui nu prea se combină cu așteptările noastre când vine vorba de prăjituri. Însă cheful nostru Daniela Dan a reușit să facă acest lucru! Această rețetă de plăcintă de lămâie nu o să îți lase un gust amar în gură – dimpotrivă, unul dulce-acrișor, și asta fără a folosi zahăr. Altfel spus, dispare orice motiv să nu încercați să o preparați!

 

TIMP DE PREPARARE   50 minute

PORȚII  10

TIP REȚETĂ   Desert

DIFICULTATE   Medie

PRINTEAZĂ REȚETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente pentru plăcintă de lămâie

Blat:
Umplutură:
  • 2 conserve de ananas în suc (56O g)
  • ¾ cană amidon de porumb
  • Suc de la două lămâi – aproximativ 2 linguri
  • Coaja de la două lămâi sau 1 ½ linguri extract de lămâie
  • ¼ cană miere

 

Vrei să pregătești rețeta? Cumpără produsele!

Fulgi de ovăz

FULGI DE OVAZ 500G

  Mod de preparare plăcintă de lămâie

Blat:
  • Într-un robot de bucătărie se mărunțesc foarte bine migdalele, apoi se adaugă ovăzul, după care amestecul se macină din nou;
  • Se toarnă într-un vas ingredientele mărunțite adaugând și restul  ingredientelor rămase și se amestecă foarte bine.
  • Compoziția se pune  într-o tavă de copt (de preferat forma rotundă – specială pentru tartă) unsă cu ulei.
  • Se coace la 180 de grade, timp de 15-18 minute sau până când se rumenește.
Pentru umplutură:
  • Se așază toate ingredientele într-un robot de bucătărie și se mixează până când compoziția este omogenă.  Se transferă amestecul într-o cratiță și se gătește la foc mediu, până când amestecul este gros și gelatinos.
  • La final, se toarnă în crusta blatului și se lasă la răcit.

  Știai că?

  • Lămâiul a fost cultivat prima dată undeva în nordul Indiei; se crede că „lămâie” provine din persană – limu – sau din arabul laymûn.
  • Primii romani cunoșteau lămâile sub denumirea “merele mediene”, numite astfel după Media, numele dat de Imperiu teritoriilor persane cucerite (Iranul de azi).
  • Cristofor Columb a fost cel care a adus semințele de lămâie în America.
Daniela Dan
Pasiunea pentru bucătăria vegană a început din dorința de a-și hrăni sănătos familia. Treptat, după o serie de cursuri de formare și multe ore petrecute în bucătărie, pasiunea a evoluat spre profesie. Chef Daniela iubește să combine gusturi, culori, arome și texturi. Dacă ai dileme legată de rețete, gust, asocieri culinare, forme de prezentare, Daniela este omul potrivit căruia să îi ceri o opinie. Și garantat ți-o va da abia după ce o va fi testat în bucătăria proprie, unde zilnic se întâmplă multă magie.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare

spot_img

Postari recente

Alimente cu care putem susține organismul la începutul sezonului rece

Odată cu sosirea toamnei apar și îngrijorările noastre despre cum ne putem menține sănătatea la cote maxime și cum ne putem proteja împotriva virozelor...

Cum și de ce să îți împrietenești copiii adolescenți cu sportul?

Am putea denumi adolescența perioada marilor schimbări, când se întâmplă o serie de transformări fizice și psihice care influențează în mod direct comportamentul și...

Rulouri dulci din Tofu si Fruit mix

Te-ai obișnuit deja să găsești pe blog-ul nostru rețete delicioase și sănătoase. Nu ne oprim din a-ți recomanda noi deserturi, mai ales când avem...

Articole din aceeasi categorie

Alimente cu care putem susține organismul la începutul sezonului rece

Odată cu sosirea toamnei apar și îngrijorările noastre despre cum ne putem menține sănătatea la cote maxime și cum ne putem proteja...

Cum și de ce să îți împrietenești copiii adolescenți cu sportul?

Am putea denumi adolescența perioada marilor schimbări, când se întâmplă o serie de transformări fizice și psihice care influențează în mod direct...

Rulouri dulci din Tofu si Fruit mix

Te-ai obișnuit deja să găsești pe blog-ul nostru rețete delicioase și sănătoase. Nu ne oprim din a-ți recomanda noi deserturi, mai ales...