Plăcintă de lămâie
Ne este, cumva, greu să ne imaginăm un desert în care lamâia este ingredientul-vedetă. Gustul ei foarte amărui nu prea se combină cu așteptările noastre când vine vorba de prăjituri. Însă cheful nostru Daniela Dan a reușit să facă acest lucru! Această rețetă de plăcintă de lămâie nu o să îți lase un gust amar în gură – dimpotrivă, unul dulce-acrișor, și asta fără a folosi zahăr. Altfel spus, dispare orice motiv să nu încercați să o preparați!
TIMP DE PREPARARE 50 minute
PORȚII 10
TIP REȚETĂ Desert
DIFICULTATE Medie
PRINTEAZĂ REȚETA
Ingrediente pentru plăcintă de lămâie
Blat:
- 1 cană de migdale
- 1 ¼ cană făină de grâu integrală
- 1 cană fulgi de ovăz
- ½ linguriță de sare
- 1 cană de ulei
- 1/3 cană de miere
- 3-4 linguri de apă
Umplutură:
- 2 conserve de ananas în suc (56O g)
- ¾ cană amidon de porumb
- Suc de la două lămâi – aproximativ 2 linguri
- Coaja de la două lămâi sau 1 ½ linguri extract de lămâie
- ¼ cană miere
Vrei să pregătești rețeta? Cumpără produsele!
Mod de preparare plăcintă de lămâie
Blat:
- Într-un robot de bucătărie se mărunțesc foarte bine migdalele, apoi se adaugă ovăzul, după care amestecul se macină din nou;
- Se toarnă într-un vas ingredientele mărunțite adaugând și restul ingredientelor rămase și se amestecă foarte bine.
- Compoziția se pune într-o tavă de copt (de preferat forma rotundă – specială pentru tartă) unsă cu ulei.
- Se coace la 180 de grade, timp de 15-18 minute sau până când se rumenește.
Pentru umplutură:
- Se așază toate ingredientele într-un robot de bucătărie și se mixează până când compoziția este omogenă. Se transferă amestecul într-o cratiță și se gătește la foc mediu, până când amestecul este gros și gelatinos.
- La final, se toarnă în crusta blatului și se lasă la răcit.
Știai că?
- Lămâiul a fost cultivat prima dată undeva în nordul Indiei; se crede că „lămâie” provine din persană – limu – sau din arabul laymûn.
- Primii romani cunoșteau lămâile sub denumirea “merele mediene”, numite astfel după Media, numele dat de Imperiu teritoriilor persane cucerite (Iranul de azi).
- Cristofor Columb a fost cel care a adus semințele de lămâie în America.
Interesanta reteta , trebuie sa incerc si eu !