Acasă Rețete Aperitive și gustări sănătoase Platouri regale de primăvară

Platouri regale de primăvară

0
Platouri regale de primăvară

Platouri regale de primăvară

Unii sunt de părere că vestitorii primăverii sunt ghioceii, noi credem că adevărații mesageri ai sezonului verde sunt legumele proaspete si bogate în vitamine, abundența de verdețuri – de la salate până la leurdă, urzici și spanac – este binevenită pentru organismul uman, care are nevoie de resurse proaspete după încheierea sezonului rece. La noi, venirea legumelor de sezon se suprapune în mare măsură cu Postul Paștelui – o perioadă de înfrânare, un exercițiu de rezistență în fața poftelor de toate felurile, inclusiv alimentare – astfel că o alimentație sănătoasă poate fi văzută ușor drept o provocare. Nu e deloc așa.

Din fericire, nu doar primăvara aduce resurse prețioase pentru corpul uman. Avem acces la produse alimentare de post, delicioase și bogate nutrițional, precum pastele tartinabile vegetale SanoVita, bogate în proteine de calitate, vitamine din complexul B și fibre. Pentru a avea un meniu complet sănătos, recomandăm integrarea pastelor tartinabile vegetale în platouri de crudități și verdețuri. Iată câteva idei de mixuri pentru un platou ce poate fi cu ușurință mic-dejun, prânz sau cină – pentru că, deși pare un amestec de snacks, acesta poate ține locul unei mese principale grație aportului său nutrițional bogat și care, în același timp, îmbunătățește funcționarea sistemului digestiv și asigură energie corpului.

 

Platou fresh cu pateu din bob cu roșii și ceapă

Avem nevoie de:

Mod de preparare

Spălăm legumele, taiem morcovii și țelina bețe și ridichile rondele. Pregătim un platou la baza căruia punem frunzele de salată verde peste care așezăm rondelele de ridichi care găzduiesc pateul, astfel în momentul în care iei frunza de salată de pe platou poți avea un wrap fresh, gustos și crocant. Puneți în două sosiere pateul din bob cu roșii și ceapă și serviți cu bețe de morcovi și țelină. Recomandăm presărarea unei foarte mici cantități de sare doar pentru a potența gustul ingredientelor. În funcție de numărul invitaților sau participanților la masă, adaptați cantitatea de pateu și legume, din experiență vă spunem că se papă tot!

 

Platou „gust nemaipomenit” cu două tipuri de pateu vegetal

Avem nevoie de

Mod de preparare

Spălăm toate legumele bine cu apă rece. În timp ce lăsăm la scurs spanacul și leurda, tăiem ardeii și castraveții julienne. În două boluri de mici dimensiuni (sau în două sosiere), amestecăm pateul din bob și ardei cu tarhon cu legătura de leurdă mărunțită. Va ieși o pastă delicioasă pe care o puteți servi cu  legumele tăiate julienne. Avem opțiuni și pentru cei care preferă gusturi picante, astfel că amestecăm pateul din linte roșie cu ardei picant cu legătura de ceapă verde tăiată mărunt și adăugăm un strop de zeamă de lămâie, servim cu ardei gras și castravete. Pentru și mai multă verdeață, stropim spanacul cu puțină zeamă de lămâie și un strop de sare și așezăm pe platou pentru servire.

Combinațiile sunt variate și le puteți organiza după preferințele voastre. Certitudinea unei mese sățioase și sănătoase vine din multitudinea de vitamine și fibre regăsite în varietatea de legume. Mai mult decât atât – pateurile vegetale propuse vin în completarea mineralelor și antioxidanților din legume, cu aport de proteine, vitamine și fibre, asigurând celor care le consumă o masă savuroasă și completă nutrițional.

Încearcă pastele noastre tartinabile!

Pastă vegetală din linte roșie cu ardei

pate-din-linte-rosie-cu-ardei-100g

Pastă vegetală din bob cu ardei și tarhon

PATEU DIN BOB CU ARDEI SI TARHON 100GR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.