Porridge din ovăz

Timp citire:

Când te întrebi „Ce să mănânc în dimineața aceasta?”, Chef Daniela Dan are întotdeauna răspunsul! Fulgii de ovăz bogați în fibre, fructele uscate pline de beneficii nutriționale și băutura vegetală – fie ea cu aromă, sau fără –  îți vor oferi un mic dejun sau un desert exact așa cum îți dorești. În plus, această rețetă este ușor adaptabilă și o poți combina după preferință cu orice nuci, fructe sau alte toppinguri sănătoase.

 

TIMP DE PREPARARE   8 minute 

PORȚII  1 căni

TIP REȚETĂ  Desert

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZĂ REȚETA

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediente:

 

Vrei să pregătești rețeta? Cumpără produsele!

Fulgi de ovăz

Fulgi de ovăz

Băutură de soia

Mod de preparare:

  • Într-o oală, pune ovăzul, băutura vegetală, zahărul și sarea împreună și fierbe până ajunge la primul clocot.
  • Continuați să amestecați și când devine gros, reduceți focul și continuați să amestecați încă 30 de secunde.
  • Toarnă terciul într-un bol și adaugă afinele congelate și migdalele.
  • Serviți terciul cât este cald sau așteptați până se răcește pentru servire.

Știai că?

  • Fulgii de ovăz, la fel ca la celelalte cereale, pot fi stocați timp de mai multe luni într-un loc răcoros și uscat. Dacă vremea devine extrem de caldă, e de preferat să fie depozitați în frigider. Atât în varianta de cereală integrală, cât și în cea de fulgi, se păstrează pe parcursul mai multor luni (până la 1 an).
  • Băutura de soia este bogată în proteine, conținând toți aminoacizii esențiali. Băutura SanoVita de soia conține calciu, 200 ml asigurând 30% din necesarul zilnic.
  • Migdalele sunt semințele comestibile ale pomului de migdal (Prunus dulcis). Învelișul maro al migdalelor este concentrat în antioxidanți și este o sursă bogată de vitamina E și magneziu.
  • Datorită conținutului mare de fibre solubile și insolubile, fulgii de ovăz creează senzația de sațietate și scad apetitul, determinând un consum mai mic de calorii prin alimentație pe parcursul zilei.
Expertul SanoVitahttps://www.sanovita.ro/
Viziunea SanoVita este ca, promovand hrana sanatoasa, nu doar vom asista la o imbunatatire a sanatatii romanilor, ci, mai mult de atat, vom fi unul dintre factorii care participa activ la schimbarea in bine. Ne dorim sa contribuim la o lume mai buna, mai constienta de ceea ce mananca, de oportunitatile care exista in camara fiecaruia si sa dam idei pentru o alimentatie sanatoasa si, in acelasi timp, gustoasa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare

spot_img

Postari recente

Beneficiile mării asupra minții și corpului

Ca în fiecare vară, mulți dintre noi s-au refugiat – și încă mai au ocazia să o facă – pe malul mării. Iar dacă...

Pesto din ardei roșu

De sosul Pesto verde (Pesto alla Genovese) ai auzit cu siguranță - aromat datorită busuiocului și usturoiului și extrem de gustos atunci când îl...

Beneficiile Ghimbirului: Proprietăți, sugestii de consum dar și contraindicații

  Beneficiile ghimbirului sunt cunoscute din cele mai vechi timpuri. Scrierile antice din Roma, Grecia, China și țările arabe atestă folosirea ghimbirului ca remediu în...

Articole din aceeasi categorie

Beneficiile mării asupra minții și corpului

Ca în fiecare vară, mulți dintre noi s-au refugiat – și încă mai au ocazia să o facă – pe malul mării....

Pesto din ardei roșu

De sosul Pesto verde (Pesto alla Genovese) ai auzit cu siguranță - aromat datorită busuiocului și usturoiului și extrem de gustos atunci...

Beneficiile Ghimbirului: Proprietăți, sugestii de consum dar și contraindicații

  Beneficiile ghimbirului sunt cunoscute din cele mai vechi timpuri. Scrierile antice din Roma, Grecia, China și țările arabe atestă folosirea ghimbirului ca...