Porridge din ovăz

Timp citire:

Când te întrebi „Ce să mănânc în dimineața aceasta?”, Chef Daniela Dan are întotdeauna răspunsul! Fulgii de ovăz bogați în fibre, fructele uscate pline de beneficii nutriționale și băutura vegetală – fie ea cu aromă, sau fără –  îți vor oferi un mic dejun sau un desert exact așa cum îți dorești. În plus, această rețetă este ușor adaptabilă și o poți combina după preferință cu orice nuci, fructe sau alte toppinguri sănătoase.

 

TIMP DE PREPARARE   8 minute 

PORȚII  1 căni

TIP REȚETĂ  Desert

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZĂ REȚETA

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediente:

 

Vrei să pregătești rețeta? Cumpără produsele!

Fulgi de ovăz

Fulgi de ovăz

Băutură de soia

Mod de preparare:

  • Într-o oală, pune ovăzul, băutura vegetală, zahărul și sarea împreună și fierbe până ajunge la primul clocot.
  • Continuați să amestecați și când devine gros, reduceți focul și continuați să amestecați încă 30 de secunde.
  • Toarnă terciul într-un bol și adaugă afinele congelate și migdalele.
  • Serviți terciul cât este cald sau așteptați până se răcește pentru servire.

Știai că?

  • Fulgii de ovăz, la fel ca la celelalte cereale, pot fi stocați timp de mai multe luni într-un loc răcoros și uscat. Dacă vremea devine extrem de caldă, e de preferat să fie depozitați în frigider. Atât în varianta de cereală integrală, cât și în cea de fulgi, se păstrează pe parcursul mai multor luni (până la 1 an).
  • Băutura de soia este bogată în proteine, conținând toți aminoacizii esențiali. Băutura SanoVita de soia conține calciu, 200 ml asigurând 30% din necesarul zilnic.
  • Migdalele sunt semințele comestibile ale pomului de migdal (Prunus dulcis). Învelișul maro al migdalelor este concentrat în antioxidanți și este o sursă bogată de vitamina E și magneziu.
  • Datorită conținutului mare de fibre solubile și insolubile, fulgii de ovăz creează senzația de sațietate și scad apetitul, determinând un consum mai mic de calorii prin alimentație pe parcursul zilei.
Daniela Dan
Daniela Dan
Pasiunea pentru bucătăria vegană a început din dorința de a-și hrăni sănătos familia. Treptat, după o serie de cursuri de formare și multe ore petrecute în bucătărie, pasiunea a evoluat spre profesie. Chef Daniela iubește să combine gusturi, culori, arome și texturi. Dacă ai dileme legată de rețete, gust, asocieri culinare, forme de prezentare, Daniela este omul potrivit căruia să îi ceri o opinie. Și garantat ți-o va da abia după ce o va fi testat în bucătăria proprie, unde zilnic se întâmplă multă magie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare

spot_img

Postari recente

Meniu vegan de Revelion pentru o masă festivă de neuitat

Noaptea de anul nou este un prilej foarte bun să-ți impresionezi prietenii și familia cu o masă spectaculoasă. Însă aceasta nu trebuie să fie...

Meniu vegan de Crăciun fără compromisuri de gust

Crăciunul înseamnă ceva diferit pentru fiecare dintre noi - fie că ne gândim la bradul împodobit, sau la cadouri împărțite cu cei apropiați. Sărbătorile...

7 rețete prin care ne putem întări sistemul imunitar toamna aceasta

Ce factori afectează sistemul imunitar când începe sezonul rece? Poate fi vorba despre schimbarea climei, camere aerisite mai rar sau absența soarelui. Putem menține și...

Articole din aceeasi categorie

Meniu vegan de Revelion pentru o masă festivă de neuitat

Noaptea de anul nou este un prilej foarte bun să-ți impresionezi prietenii și familia cu o masă spectaculoasă. Însă aceasta nu trebuie...

Meniu vegan de Crăciun fără compromisuri de gust

Crăciunul înseamnă ceva diferit pentru fiecare dintre noi - fie că ne gândim la bradul împodobit, sau la cadouri împărțite cu cei...

7 rețete prin care ne putem întări sistemul imunitar toamna aceasta

Ce factori afectează sistemul imunitar când începe sezonul rece? Poate fi vorba despre schimbarea climei, camere aerisite mai rar sau absența soarelui. Putem...