Porridge din ovăz
Când te întrebi „Ce să mănânc în dimineața aceasta?”, Chef Daniela Dan are întotdeauna răspunsul! Fulgii de ovăz bogați în fibre, fructele uscate pline de beneficii nutriționale și băutura vegetală – fie ea cu aromă, sau fără – îți vor oferi un mic dejun sau un desert exact așa cum îți dorești. În plus, această rețetă este ușor adaptabilă și o poți combina după preferință cu orice nuci, fructe sau alte toppinguri sănătoase.
TIMP DE PREPARARE 8 minute
PORȚII 1 căni
TIP REȚETĂ Desert
DIFICULTATE Scăzută
PRINTEAZĂ REȚETA
Ingrediente:
- ½ cană fulgi de ovăz
- 1 cană băutură vegetală
- Un vârf cuțit sare
- 1/2 cană afine congelate
- 1 lingură zahăr brut
- 2 linguri migdale, tocate mărunt
Mod de preparare:
- Într-o oală, pune ovăzul, băutura vegetală, zahărul și sarea împreună și fierbe până ajunge la primul clocot.
- Continuați să amestecați și când devine gros, reduceți focul și continuați să amestecați încă 30 de secunde.
- Toarnă terciul într-un bol și adaugă afinele congelate și migdalele.
- Serviți terciul cât este cald sau așteptați până se răcește pentru servire.
Știai că?
- Fulgii de ovăz, la fel ca la celelalte cereale, pot fi stocați timp de mai multe luni într-un loc răcoros și uscat. Dacă vremea devine extrem de caldă, e de preferat să fie depozitați în frigider. Atât în varianta de cereală integrală, cât și în cea de fulgi, se păstrează pe parcursul mai multor luni (până la 1 an).
- Băutura de soia este bogată în proteine, conținând toți aminoacizii esențiali. Băutura SanoVita de soia conține calciu, 200 ml asigurând 30% din necesarul zilnic.
- Migdalele sunt semințele comestibile ale pomului de migdal (Prunus dulcis). Învelișul maro al migdalelor este concentrat în antioxidanți și este o sursă bogată de vitamina E și magneziu.
- Datorită conținutului mare de fibre solubile și insolubile, fulgii de ovăz creează senzația de sațietate și scad apetitul, determinând un consum mai mic de calorii prin alimentație pe parcursul zilei.