Acasă Rețete Deserturi sănătoase Prajitura cheesecake cu lamaie

Prajitura cheesecake cu lamaie

0
Prajitura cheesecake cu lamaie

Cremoasa, dulce-acrisoara si delicioasa – aceasta prajitura cheesecake cu lamaie este un desert usor de facut, care ti se va topi in gura! Reteta este una fara ingrediente de origine animala, perfecta de preparat indiferent de ocazie si poate fi facuta atat intr-o tava rotunda, cat si intr-una dreptunghiulara/patrata, in functie de ce ai la dispozitie in propria bucatarie.

TIMP PREPARARE   55 minute

PORTII   6

TIP RETETA   Desert

DIFICULTATE   Medie

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Prajitura cheesecake cu lamaie

BLAT:

UMPLUTURA:

  Mod de preparare  reteta Prajitura cheesecake cu lamaie

  • Pentru a pregati aceasta prajitura cheesecake cu lamaie, incepe prin a pune nucile caju la inmuiat 1 ora, in apa fierbinte.
  • Pentru a realiza blatul, marunteste bine fulgii de ovaz si de nuca de cocos intr-un blender vertical, adaugand un praf de sare.
  • Adauga curmalele, esenta de vanilie si laptele vegetal, amestecand totul pana obtii un aluat sfaramicios, care se lipeste cand il apesi cu degetele.
  • Tapeteaza cu hartie de copt o forma si adauga in ea baza pentru prajitura cheesecake cu lamaie, intinzand-o bine, cu dosul unei linguri.
  • Prepara apoi umplutura, amestecand in acelasi blender vertical toate ingredientele pentru aceasta (crema de cocos, nucile caju inmuiate si scurse, zaharul brut, uleiul de cocos topit, amidonul de porumb, zeama si coaja de lamaie, esenta de vanilie, turmericul), pana obtii o crema omogena.
  • Toarna crema peste blat si da tava la cuptorul preincalzit, timp de 35-40 de minute sau pana cand marginile blatului incep sa se usuce (centrul prajiturii va ramane moale, dar asa trebuie sa fie), apoi scoate tava din cuptor, las-o la racit complet si da-o la frigider timp de cateva ore, sa se intareasca.
  • Taie prajitura cheesecake cu lamaie in cuburi, romburi sau felii, in functie de tava folosita si serveste-o imediat.

  Observatii reteta Prajitura cheesecake cu lamaie

  • Tine crema de cocos la frigider cel putin 24 de ore inainte de a o folosi in aceasta reteta de prajitura cheesecake cu lamaie.
  • Poti inlocui fulgii de nuca de cocos cu aceeasi cantitate (65 g) din nucile preferate.
  • Poti inlocui crema de cocos si nucile caju din umplutura cu 350 g de tofu natur.

  Stiai ca?

  • Prajitura cheesecake ar fi originara din Grecia antica, unde a fost servita sportivilor de la primele Jocuri Olimpice (in 776 i.Hr.), pentru a le da energie?
  • Versiunea americana moderna a cremei de branza a fost creata in 1872, cand producatorul de branza William Lawrence (din Chester, New York) a incercat sa recreeze branza frantuzeasca moale Neufchatel? Ce a rezultat a fost o branza cremoasa, buna de intins pe paine si de inclus in cheesecake.
  • Posta austriaca a vandut la un moment dat timbre infuzate cu aroma de cheesecake de capsuni, in colaborare cu producatorii de inghetata Haagen-Dazs?

 

Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Prajitura cheesecake cu lamaie
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 19 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.