Acasă Rețete Deserturi sănătoase Prajitura de curmale, cu sos de caramel sarat

Prajitura de curmale, cu sos de caramel sarat

0
Prajitura de curmale, cu sos de caramel sarat

Pregateste si tu aceasta pufoasa prajitura de curmale (cu sos de caramel sarat), pentru a intelege mai bine de ce gusturile dulce si sarat merg impreuna, in anumite deserturi. Prajitura de curmale nu contine ingrediente de origine animala, este de post, dar asta nu inseamna ca nu are un gust savuros, dimpotriva! In combinatie cu sosul de caramel sarat, rezutatul este un desert aromat, cremos, plin de ingrediente sanatoase, care va fi pe placul si celor mai mici, si celor mai mari membri ai familiei.

TIMP PREPARARE   60 minute

PORTII   8

TIP RETETA   Desert

DIFICULTATE   Medie

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Prajitura de curmale, cu sos de caramel sarat

Blat

Sos de caramel sarat

 

  Mod de preparare reteta Prajitura de curmale, cu sos de caramel sarat

  • Pentru a pregati aceasta pufoasa prajitura de curmale (cu sos de caramel sarat), pune curmalele fara samburi la fiert, in putina apa, intr-o cratita mica, pana se inmoaie.
  • Scurge-le bine de apa si pune-le intr-un blender vertical.
  • Preincalzeste cuptorul la 180° C.
  • Adauga in blenderul vertical laptele de migdale, uleiul de cocos, zaharul din nectar e cocos, banana coapta si esenta vanilie.
  • Marunteste-le si omogenizeaza-le, pana obtii un aluat care arata ca un sos gros de caramel.
  • Separat, intr-un castron, cerne faina, bicarbonatul de sodiu, scortisoara si un varf de cutit de sare, amestecandu-le foarte bine.
  • Fa, in centrul ingredientelor uscate, o gaura si toarna amestecul din blender.
  • Folosind un tel sau o spatula, amesteca cele doua tipuri de ingrediente (umede si uscate), pana cand au disparut toate cocoloasele din aluatul de prajitura.
  • Toaca marunt miezul de nuca si incorporeaza-l in aluat, amestecand usor.
  • Toarna compozitia de prajitura de curmale intr-un vas termorezistent (tapetat cu hartie de copt) si da-o la cuptor timp de 25-30 minute sau pana cand trece testul scobitorii.
  • Dupa ce blatul de prajitura este gata, lasa-l sa se raceasca, iar in acest timp pregateste sosul de caramel sarat.
  • Adauga, intr-o oala medie, pe foc, 2 linguri din laptele de cocos si esenta de vanilie.
  • Amesteca lichidul constant, folosind o spatula/un tel de silicon, pana incepe sa fiarba.
  • Adauga restul de lapte de cocos, zaharul de cocos si sarea si adu din nou amestecul la punctul de fierbere.
  • Da focul la minim si lasa sosul la fiert timp de 15 minute.
  • Adauga amidonul de porumb dizolvat in lingura de apa, amestecand constant, pana cand sosul se ingroasa.
  • Toarna sosul de caramel sarat peste prajitura de curmale si serveste-o imediat.

  Observatii reteta Prajitura de curmale, cu sos de caramel sarat

  • Poti coace prajitura de curmale (cu sos de caramel sarat) intr-o tava dreptunghiulara sau una rotunda (de tort, cu fundul detasabil, pentru a-ti fi mai usor sa o scoti la final din tava).

  Stiai ca?

  • Zaharul din nectar de cocos se obtine din seva florilor palmierului de cocos, colectata in urma taierii acestora si fiarta, pentru a se elimina apa? Rezultatul este un zahar granulat fin, asemanator la culoare cu cel brut.
  • Spre deosebire de zaharul clasic, cel de cocos contine destul de multi nutrienti: minerale (zinc, fier, calciu, potasiu), acizi grasi, fibre (inulina), polifenoli si antioxidanti? Acestia il ajuta sa aiba un index glicemic mai scazut decat zaharul alb si poate fi o alternativa mai sanatoasa pentru persoanele care sufera de diabet.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Prajitura de curmale, cu sos de caramel sarat
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 44 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.