Prăjitură răsturnată cu mere
Rețeta face parte din campania #PostCuGust, în cadrul căreia am invitat mai mulți food bloggers să ne împărtășească idei de rețete de post. Ne propunem să arătăm că și în post se poate mânca bun și sănătos și să avem o colecție cât mai bogată de idei. Poftă bună!
TIP REȚETĂ Desert
DIFICULTATE Scăzută
PRINTEAZĂ REȚETA
Prăjitura răsturnată cu mere este desertul perfect pentru orice moment al zilei, dar și pentru zilele de sărbătoare din perioada postului.
Vă umple casa cu miros de scorțișoară și mere coapte.
Ingrediente:
-
- 600-700 g mere
- 3 linguri zahăr brut SanoVita
- 3 lingurițe ulei de cocos SanoVita
- 1 linguriță pudră de scorțișoară.
Ingrediente pentru blat:
-
- 400 g făină
- 50 g amidon SanoVita
- 80 g migdale măcinate mărunt SanoVita
- 15 g praf de copt
- 2 g sare
- 250 g zahăr brut SanoVita (sau mai puțin, după preferință)
- 1 linguriță coajă rasă lămâie bio
- 300 ml băutură vegetală de migdale SanoVita
- 100 ml ulei de floarea soarelui
- 1 lingură ulei de cocos
- 1 lingură oțet
- 1 linguriță pastă de vanilie sau extract natural de vanilie.
Mod de preparare:
Curățăm merele, le feliem apoi le aranjăm într-o formă termorezistentă în care am presărat zahăr brut. Punem peste mere ulei de cocos și scorțișoară și le coacem 30 min la 180°C. Amestecăm ingredientele solide într-un bol, apoi pe cele lichide în altul.
La final turnăm lichidele peste cele solide, amestecăm și le punem peste merele coapte. Dacă merele lasă foarte mult lichid mai scurgem puțin din el, înainte să adăugăm aluatul.
Continuăm să coacem până când aluatul trece testul cu scobitoarea (50-60 minute). Răsturnăm prăjitura cu susul în jos imediat cum o scoatem din cuptor. Dacă se lipesc merele încercăm să le desprindem ușor pentru a nu strica aspectul.
O putem felia când se răcește complet.
Atât de simplu și atât de bun!