Quinoa tabbouleh

0
Quinoa tabbouleh

Quinoa tabbouleh

Quinoa tabbouleh este o salată răcoritoare și hrănitoare, potrivită pentru orice moment al zilei. Un alt ingredient-vedetă care se găsește în această rețetă, pe lângă quinoa, este pătrunjelul, iar împreună cu menta, sucul de lămâie, nucile și alte câteva ingrediente sănătoase, creează o salată foarte fresh și plină de proteine și de nutrienți.

TIMP DE PREPARARE   40 minute 

PORȚII  8

TIP REȚETĂ  Salată

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZĂ REȚETA

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediente:

  • 1 cană quinoa uscată
  • 1 linguriță ulei măsline
  • 2 căni apă
  • ¾ cănă nuci pecan sau alte nuci, după preferință
  • ½ cană mentă proaspătă
  • 1 cană pătrunjel proaspăt
  • 3 fire de ceapă verde
  • 3 linguri ulei măsline
  • 2 linguri suc lămâie
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță amestec de legume

Vrei să pregătești rețeta? Cumpără produsele!

Amestec de legume

Quinoa albă

  Mod de preparare:

  • Clătește quinoa și las-o la scurs. Pune o linguriță de ulei de măsline într-o cratiță, adaugă quinoa scursă complet și gătește la foc mediu, amestecând constant. Lasă apa să se evapore și așteaptă să se rumenească puțin quinoa.
  • Adaugă două căni de apă și adu totul la fiebere. Dă focul mai încet și mai lasă să fiarbă, acoperit, timp de 15 minute.
  • Ia oala de pe foc și lasă acoperit timp de încă 5 minute. Capacul nu trebuie ridicat.
  • Descoperă și amestecă quinoa cu o furculiță. Dacă pe partea de jos a cratiței rămâne lichid sau dacă quinoa este încă crocantă, pune din nou oala pe foc, acoperită, timp de încă 5 minute până când toată apa a fost absorbită.
  • Când se răcește, adaugă nucile pecan tocate, menta, pătrunjelul tocat, ceapa verde tocată și se amestecă. Poți face un dressing din ulei de măsline, suc de lămâie, sare și amestec de legume. Se toarnă peste salată și se amestecă bine.

  Știai că?

  • Taboulé(Tabouleh sau Tabbouleh) este o salată din bucătăria arabă, foarte populară în special în cultura libaneză.
  • Tabbouleh este servit ca aperitiv, ca o gustare între mese sau, ocazional, se poate ca garnitură (la pește, de exemplu). De asemenea, poate fi chiar și un fel principal și, în mod tradițional, se mănâncă pe frunze de salată verde, rar cu pâine.
  • Quinoa înlocuiește bulgurul din rețeta tradițională, transformând-o într-o variantă fără gluten, perfectă pentru cei care au intoleranță la gluten. Dacă nu te afli în această categorie, poți încerca și salata Tabbouleh cu bulgur.
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Quinoa tabbouleh
Autor
Publicat la
Timp preparare
Articolul precedent Supă cremă de morcov
Articolul următor Trucuri prin care poți face mucenicii altfel, dar la fel de buni
Pasiunea pentru bucătăria vegană a început din dorința de a-și hrăni sănătos familia. Treptat, după o serie de cursuri de formare și multe ore petrecute în bucătărie, pasiunea a evoluat spre profesie. Chef Daniela iubește să combine gusturi, culori, arome și texturi. Dacă ai dileme legată de rețete, gust, asocieri culinare, forme de prezentare, Daniela este omul potrivit căruia să îi ceri o opinie. Și garantat ți-o va da abia după ce o va fi testat în bucătăria proprie, unde zilnic se întâmplă multă magie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.