Rețetă de înghețată de müsli cu goji
Așa-i că ți-am atras atenția încă din titlu? Cum adică înghețată cu müsli? Müsli-ul pe care îl mănânci dimineața, cu iaurt sau lapte? Da, chiar el. Ieși din rutină și transformă-l într-un desert delicios și ușor, pentru vară. Bine, pe de altă parte cine spune că nu poți mânca puțină înghețată și la micul dejun? Acum ai scuza perfectă – „e cu müsli, am voie”.
Sfat: înainte de a te apuca de treabă, asigură-te că ai formele pentru înghețata ”pe băț”, homemade. Dacă nu le ai, merită investiția, le poți folosi tot sezonul cald!
TIMP DE PREPARARE 20 minute
PORȚII 8
TIP REȚETĂ Desert
DIFICULTATE Scăzută
PRINTEAZĂ REȚETA
Ingrediente rețetă înghețată de müsli
- 100 g din orice müsli îți place. Chef Daniela Dan ne recomandă müsli cu goji, dar merge și cu müsli cranberries, müsli complex fulgi cereale cu stafide, müsli crispy, müsli crunch cu cacao, müsli crunch cu oligofructoza sau müsli cu fructe
P.S. Toate variantele au fost testate și aprobate de băiețelul ei care acum are 6 ani 🙂
- 15 linguri iaurt (se pot folosi și substitute vegetale din soia sau cocos)
- 3 linguri afine congelate
- 8 forme de înghețată
- 2 linguri de nucă de cocos, pentru servire
Mod de preparare înghețată de müsli
- Pune într-un bol mic afinele la decongelat, la temperatura camerei, pentru 20 minute (atât cât să nu mai fie gheață pe bobițe). Când s-au decongelat, adaugă 4 linguri de iaurt peste ele și amestecă, zdrobind din bobițe astfel încât să elimine din suc și să coloreze compoziția. Apoi lasă deoparte pentru câteva minute.
- Într-un vas de dimensiuni medii se pune müsli și se amestecă foarte bine cu 6 linguri de iaurt, după care se lasă 15 minute la hidratat.
- Începe să pui în forme amestecul de müsli și iaurt, folosindu-te de o linguriță subțire și împingând amestecul către fundul/baza formei, astfel încât să devină ferm. Umple până la jumătate.
- Se completează cu iaurt simplu (cam 2 lingurițe pentru fiecare formă). Asigură-te că împingi ferm în mixul müsli, astfel încât acesta să nu se separe când este scoasă înghețata din forme.
- Adaugă amestecul de fructe în forme, asigurându-te din nou de o presare fermă.
- Împinge ferm bețișoarele în amestecul din forme.
- Se congelează minimum 5-7 ore.
- Pentru ca înghețata să se desprindă ușor, pune forma sub un jet de apă caldă.
- Servește cu topping de müsli și nucă de cocos mărunțită.
Bucurie pe băț! Cu plăcere!
Știai că?
- În America se sărbătorește Ziua Înghețatei la Micul Dejun, în prima zi de sâmbătă din februarie. Ideea i-a venit unei mămici din New York, Florence Rappaport, prin anii 60. Având 6 copii care se plictiseau într-o zi geroasă de februarie, cu multă zăpadă, ca să-i distreze a inventat această zi. Și așa a început o tradiție – în fiecare an, în februarie, aveau această sărbătoare împreună. Când copiii s-au făcut mari, au dus tradiția mai departe în familiile lor și grupurile de prieteni și astfel încă se sărbătorește – și nu doar în America, ci și în Nepal, Namibia, Germania, Noua Zeelandă sau Honduras, ca rezultat al călătoriilor făcute de nepoții lui Florence.
- Sano Vita are 14 sortimente de müsli în portofoliu (le găsești pe toate aici, alege-ți favoritele!), fiind prima companie care a introdus acest produs în alimentația românilor.