Ricotta vegană din spanac și tofu
„Ricotta” din spanac și tofu este alegerea perfectă pentru cei care vor o gustare energizantă în mijlocul zilei sau, de ce nu, un aperitiv ușor, gustos și simplu de preparat. De ce ricotta? Pentru că pasta tartinabilă propusă astăzi este la fel de cremoasă și „pufoasă” ca celebra brânză italiană ricotta, doar că are tofu, nu mai puțin celebra „brânză vegetală din Asia”. Tartinată pe rondele de orez sau de pâine prăjită, ori folosită ca umplutură (de exemplu pentru lasagna), această pastă delicioasă devine un element foarte versatil în bucătăria oricui.
TIMP DE PREPARARE 30 minute
PORȚII 4
TIP REȚETĂ Aperitiv
DIFICULTATE Scăzută
PRINTEAZĂ REȚETA
Ingrediente pentru Ricotta din spanac și tofu
- 200g Tofu Plus SanoVita* (Busuioc și Oregano ori Mărar)
- ¼ cană fulgi de drojdie inactivă
- ½ linguriță pudră de usturoi
- 1 cană spanac proaspăt sau înghețat sau 2 căni de spănăcel (baby spanac).
- 1 ½ linguri suc de lămâie
- ½ lingură ulei de măsline
Vrei să pregătești rețeta? Cumpără produsele!
Mod de preparare Ricotta din spanac și tofu
- Spălați sau dezghețați spanacul, după caz. Pentru cel congelat, după dezghețare, presați spanacul ca să iasă apa înainte de măsurare.
- Puneți toate ingredientele într-un robot de bucătărie și blendați până când se atinge consistența dorită.
- Păstrați la rece.
Atât de simplu! Buon appetito!
Știai că?
- Spanacul este bogat în fier. Acesta joacă un rol esențial în formarea și activitatea globulelor roșii care ajută la transportul oxigenului în organism, la producerea de energie și la susținerea sistemului imunitar. Este o sursă importantă de fitonutrienți și substanțe bioactive cu rol antioxidant, antiinflamator, anticancerigen, hipogliceminat, de prevenire a obezității și a riscului de infarct.
- Pe 26 martie se serbează Ziua Națională a Spanacului în SUA.
- „Florentine” este un nume des întâlnit in rândul rețetelor care conțin spanac. Acest lucru se spune că se datorează orașului Florența din Italia, orașul celebrei familii renascentiste de Medici. Caterina de’ Medici era o iubitoare de spanac și a popularizat mult consumul acestei plante.