Rețetă salata boeuf de post sau pentru vegetarieni
Presupunem că iubim, cu toții, perioada sărbătorilor. Clipele petrecute cu cei dragi în jurul mesei pline numai cu bunătățuri sunt de neuitat. Chiar dacă în acest an sărbătorile nu vor mai avea același farmec, asta nu însemnă că nu putem retrăi acele momente recreând anumite rețete clasice. Daniela Dan, ne vine în ajutor cu o rețetă de salată de boeuf care poate fi mâncată și în timpul postului.
TIMP DE PREPARARE o oră 20 de minute
PORȚII 12 – 15
TIP REȚETĂ Aperitiv
DIFICULTATE Scăzută
PRINTEAZĂ REȚETA
Ingrediente:
- 6 cartofi
- 3 morcovi
- 5 linguri de mazăre (conservă)
- 5 linguri porumb dulce (conservă)
- 3 linguri măsline feliate
- 4 castraveți murați
- 4 gogoșari murați
- 1 cană maioneză de soia (se adaugă după preferință).
- Saredupă gust
Mod de preparare:
- Cartofii și morcovii se pun la fiert împreună cu apă și sare.
- Între timp o să tăiem castraveții și gogoșarii. Îi punem într-o strecurătoare ca să se scurgă.
- Preparăm maioneza din soia (găsești rețeta aici).
- Când s-au fiert legumele, le scoatem din apă, le lăsăm la răcit apoi le mărunțim și amestecăm într-un vas mare toate ingredientele.
- Modelăm compoziția pe un platou și o ornăm după cum ne place !
Știai că?
- Salata de boeuf a fost inventată de bucătarul belgian Lucien Oliver, în 1860, de aceea în alte culturi aceasta este numită salata Oliver. Acesta era un chef de la hotelul Hermitage din Moscova.
- Bucătarul și-a păzit atât de bine rețeta încât nici în ziua de azi nu știm sigur ce conținea salata înafară de carne de vacă și un tip de maioneză realizată din oțet, muștar și un anumit tip de ulei.
- Compuse din aproximativ 40% proteine și încă 20% ulei, boabele de soia sunt unele dintre cele mai eficiente leguminoase în reducerea colesterolului LDL.