Salată boeuf de post

Timp citire:

Salată boeuf de post

Presupunem că iubim, cu toții, perioada sărbătorilor. Clipele petrecute cu cei dragi în jurul mesei pline numai cu bunătățuri sunt de neuitat. Chiar dacă în acest an sărbătorile nu vor mai avea același farmec, asta nu însemnă că nu putem retrăi acele momente recreând anumite rețete clasice. Daniela Dan, ne vine în ajutor cu o rețetă de salată de boeuf care poate fi mâncată și în timpul postului.

TIMP DE PREPARARE   o oră 20 de minute 

PORȚII  12 – 15

TIP REȚETĂ  Aperitiv

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZĂ REȚETA

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediente:

  • 6 cartofi
  • 3 morcovi
  • 5 linguri de mazăre (conservă)
  • 5 linguri porumb dulce (conservă)
  • 3 linguri măsline feliate
  • 4 castraveți murați
  • 4 gogoșari murați
  • 1 cană maioneză de soia (se adaugă după preferință).
  • Saredupă gust

  Mod de preparare:

  • Cartofii și morcovii se pun la fiert împreună cu apă și sare.
  • Între timp o să tăiem castraveții și gogoșarii. Îi punem într-o strecurătoare ca să se scurgă.
  • Preparăm maioneza din soia (găsești rețeta aici).
  • Când s-au fiert legumele, le scoatem din apă, le lăsăm la răcit apoi le mărunțim și amestecăm într-un vas mare toate ingredientele.
  • Modelăm compoziția pe un platou și o ornăm după cum ne place !

  Știai că?

  • Salata de boeuf a fost inventată de bucătarul belgian Lucien Oliver, în 1860, de aceea în alte culturi aceasta este numită salata Oliver. Acesta era un chef de la hotelul Hermitage din Moscova.
  • Bucătarul și-a păzit atât de bine rețeta încât nici în ziua de azi nu știm sigur ce conținea salata înafară de carne de vacă și un tip de maioneză realizată din oțet, muștar și un anumit tip de ulei.
  • Compuse din aproximativ 40% proteine și încă 20% ulei, boabele de soia sunt unele dintre cele mai eficiente leguminoase în reducerea colesterolului LDL.
Daniela Dan
Pasiunea pentru bucătăria vegană a început din dorința de a-și hrăni sănătos familia. Treptat, după o serie de cursuri de formare și multe ore petrecute în bucătărie, pasiunea a evoluat spre profesie. Chef Daniela iubește să combine gusturi, culori, arome și texturi. Dacă ai dileme legată de rețete, gust, asocieri culinare, forme de prezentare, Daniela este omul potrivit căruia să îi ceri o opinie. Și garantat ți-o va da abia după ce o va fi testat în bucătăria proprie, unde zilnic se întâmplă multă magie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare

spot_img

Postari recente

Cum să dai un gust și mai bun legumelor

Legumele, deși sunt supereroii alimentației, nu sunt plăcute de toată lumea. De cele mai multe ori sunt evitate fie pentru că nu mai satisfac...

Ghidul fructelor uscate

Fructele uscate sunt foarte des întâlnite în rețetele noastre. Acestea reprezintă topping-ul ideal al unor salate, ingredientul-cheie pentru deserturi, micul dejun plin de vitamine...

Cum convingem micii mofturoși să mănânce sănătos?

Mulți părinți cunosc scenariul: bucătăria este frontul, copiii sunt soldații, iar legumele sunt inamicii. Este posibil să fi trecut și tu printr-un moment în...

Articole din aceeasi categorie

Cum să dai un gust și mai bun legumelor

Legumele, deși sunt supereroii alimentației, nu sunt plăcute de toată lumea. De cele mai multe ori sunt evitate fie pentru că nu...

Ghidul fructelor uscate

Fructele uscate sunt foarte des întâlnite în rețetele noastre. Acestea reprezintă topping-ul ideal al unor salate, ingredientul-cheie pentru deserturi, micul dejun plin...

Cum convingem micii mofturoși să mănânce sănătos?

Mulți părinți cunosc scenariul: bucătăria este frontul, copiii sunt soldații, iar legumele sunt inamicii. Este posibil să fi trecut și tu printr-un...