Salată de linte și porumb
Această rețetă face parte din Campania #21ZileCuSanoVita. Fii alături de noi în Provocarea de 21 de zile pentru meniuri plant-based, savuroase și sănătoase.
TIMP PREPARARE 10 minute
PORTII 2
TIP RETETA Cină
DIFICULTATE Scăzută
PRINTEAZA RETETA
Ingrediente:
- 200 g linte (fiartă și clătită)
- 150 g porumb (fiert)
- 1 ardei gras roșu (tăiat în cubulețe)
- 1 roșie (tăiată în cubulețe)
- 40 g ceapă roșie (tăiată mărunt)
- 1 avocado (tăiat mărunt)
- 2 linguri de ulei de măsline extravirgin
- 2 linguri de suc de lămâie sau lime
- 1 linguriță de coriandru (tocat foarte mărunt)
- 1 cățel de usturoi (tocat mărunt)
Mod de preparare:
- Împarte lintea, porumbul, ardeiul, roșiile, avocado și ceapa roșie în boluri sau farfurii;
- Într-un borcan mic cu capac adaugă uleiul, sucul de lime, coriandrul și usturoiul, și agită bine până se combină;
- Toarnă dressingul peste salate și amestecă bine;
Observatii:
- Se păstrează la frigider într-un recipient etanș până la trei zile.
- Taie avocado chiar înainte de servire.
- Pentru rezultate optime, păstrează separat dressingul și salata.
- Dacă nu îți place lintea, poți folosi și fasole neagră sau năut.