Salată de morcovi

Timp citire:

 

Această salată de morcovi – dulce și simplă – este excelentă ca aperitiv sau folosită în loc de garnitură pentru felurile principale. Te invităm la o porție de vitamine – rețetă propusă de Chef Daniela Dan – și să ne spui cum ți-a plăcut! 

 

TIMP DE PREPARARE   15 minute 

PORȚII  4-6

TIP REȚETĂ  Salată

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZĂ REȚETA

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediente:

  • 7 morcovi mari

Ingrediente pentru vinegretă:

Ingrediente pentru asamblarea salatei:

  • ½ legătură pătrunjel proaspăt

Fulgi de drojdie

Fulgi de drojdie inactivă

 

Mod de preparare:

  • Morcovii se curăță și apoi se dau pe răzătoarea fină (manual) ori se mărunțesc cu cuțitul – sau puteți folosi, desigur, un robot de bucătărie. Cu cât este mărunțit mai fin, cu atât salata este mai delicioasă!
  • Pentru a face vinegreta, fie amestecați cu o lingură pentru a combina toate ingredientele, fie folosiți un borcan cu un capac etanș și agitați timp de 1 minut. Gustați vinegreta, ar trebui să aibă un gust dulce acrișor. După preferință, puteți să mai adăugați puțin zahăr, suc de lămâie sau ulei de salată.
  • Tăiați grosier pătrunjelul și adăugați-l la morcovi, împreună cu vinegreta. Gustați din nou, potrivind condimentele după bunul plac.

Recomandare:

Dacă doriți să faceți această salată din timp, nu adăugați vinegreta decât înainte de servire. Sosul va trage umezeala din morcovi și aceștia nu vor mai fi crocanți.

Știai că?

  • Prin conținutul bogat de antioxidanți, morcovii pot reduce și chiar trata cancerul. Cercetătorii au studiat faptul că betacarotenul – substanța naturală conținută de morcovi – a indus moartea celulară și au oprit progresia bolii la doar 72 de ore de la administrare.
  • În drojdie se află o colecție de vitamine și minerale cu rol în restabilirea echilibrului organismului. Enumerăm aici complexul de vitamine B și vitaminele D și E, calciul, fosforul și magneziul. 
  • Zece crenguțe de pătrunjel sunt suficiente pentru a ajunge la doza zilnică recomandată de vitamina K.
Daniela Dan
Pasiunea pentru bucătăria vegană a început din dorința de a-și hrăni sănătos familia. Treptat, după o serie de cursuri de formare și multe ore petrecute în bucătărie, pasiunea a evoluat spre profesie. Chef Daniela iubește să combine gusturi, culori, arome și texturi. Dacă ai dileme legată de rețete, gust, asocieri culinare, forme de prezentare, Daniela este omul potrivit căruia să îi ceri o opinie. Și garantat ți-o va da abia după ce o va fi testat în bucătăria proprie, unde zilnic se întâmplă multă magie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare

spot_img

Postari recente

Poți fi zi de zi mai fericit cu legume, fructe și sport, potrivit unui amplu studiu

Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitățile Kent și Reading din Marea Britanie arată că nivelul de fericire al unui individ poate fi...

Salată de morcovi

  Această salată de morcovi – dulce și simplă – este excelentă ca aperitiv sau folosită în loc de garnitură pentru felurile principale. Te invităm...

Cum să trăim timpul prezent

Sunt vremuri complicate, iar planeta traversează, practic, o depresie. Studiile arată cum tot mai mulți dintre noi își petrec mare parte din timp gândindu-se...

Articole din aceeasi categorie

Poți fi zi de zi mai fericit cu legume, fructe și sport, potrivit unui amplu studiu

Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitățile Kent și Reading din Marea Britanie arată că nivelul de fericire al unui individ...

Salată de morcovi

  Această salată de morcovi – dulce și simplă – este excelentă ca aperitiv sau folosită în loc de garnitură pentru felurile principale....

Cum să trăim timpul prezent

Sunt vremuri complicate, iar planeta traversează, practic, o depresie. Studiile arată cum tot mai mulți dintre noi își petrec mare parte din...