Acasă Rețete Fel principal Salata de paste cu sos de rosii

Salata de paste cu sos de rosii

0
Salata de paste cu sos de rosii

Salata de paste cu sos de rosii este un preparat simplu de pregatit, dar in acelasi timp consistent. Beneficiile pastelor integrale se adauga la cele ale spanacului proaspat, iar continutul de fibre, minerale si vitamine din ingrediente ar multumi si pe cel mai pretentios specialist in nutritie. Fara sa fii medic specializat in alimentatie, stim ca tu iti doresti cele mai sanatoase preparate pentru familia ta, asa incat ti-am mai adus inca unul astazi.

TIMP PREPARARE 45 minute

PORTII 8

TIP RETETA Fel principal

DIFICULTATE Medie

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediente reteta Salata de paste cu sos de rosii

  • 1,5 kg rosii bine coapte
  • 1 ceapa
  • 4 catei de usturoi
  • 200 g paste integrale
  • 100 g frunze de baby spanac
  • 1 lingură fulgi de drojdie inactiva
  • 2 linguri seminte de floarea soarelui (miez)
  • busuioc proaspat

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Fulgi de drojdie inactiva uscata

Seminte de floarea soarelui

seminte-de-floarea-soarelui-500g

Mod de preparare:

  • Se taie legumele: rosiile cubulete, ceapa se taie pestisori, iar usturoiul se zdrobeste.
  • Aceste ingrediente se pun impreuna intr-o tava la cuptorul preincalzit la 220 grade C timp de 20 de minute sau pana se inmoaie rosiile. Acest amestec de legume va constitui sosul de rosii al preparatului tau, unde poți lăsa legumele așa cum sunt sau poți blenda pentru o textură cremoasă și adaugi în componență fulgii de drojdie și 1 lingură de semințele de floarea-soarelui.
  • Intre timp, se fierb pastele integrale in apa cu sare conform timpului de preparare indicat pe ambalaj, iar apoi se scurg.
  • Intr-un castron mare se pune sosul de rosii preparat in cuptor amestecandu-se cu pastele integrale, frunzele de spanac, semintele de floarea-soarelui si busuiocul tocat marunt.

     

Observatii:

  • Desi are printre ingrediente si paste, aceasta reteta, contrar asteptarilor, este potrivita si pentru persoanele care doresc sa isi pastreze silueta, intrucat contine paste integrale, pline de fibre si cu un continut caloric scazut. La ele se adauga spanac si rosii care fac parte din lista alimentelor cu calorii negative, adica pentru procesarea lor organismul tau consuma mai multe calorii decat primeste prin alimentele in sine. In plus, fibrele din legume cât și din parte te vor ajuta in procesul de digestie si te vei simti usor si plin de energie.
  • Fii atent sa nu fierbi pastele mai mult decat timpul indicat pe ambalaj. Prin fierbere prea indelungata le creste continutul nutritional din cauza accelerarii gelatinizarii amidonului din compozitie. Mai mult, se deterioreaza atat textura, cat si gustul.
  • Pentru un plus de proteină, poți adăuga tofu taiat cubulete si poti condimenta cu niste sos de soia pentru mai multa savoare.

Stiai ca?

  • Originea pastelor se pare ca ar fi fost stabilita in perioada etrusca? In mormintele apartinand acestei populatii stravechi, descoperite de arhelogi, s-au descoperit atat ustensile diverse folosite in prepararea pastelor, cat si reprezentari grafice ale etapelor de gatire.
  • Daca nu vei clati pastele dupa fierbere, ci doar le vei scurge, amidonul din compozitia pastelor integrale va ajuta sosul sa se lipeasca mai bine pe ele?
  • Pastele integrale au un indice glicemic cu aproximativ 30% mai mic decat pastele din faina alba, dar in cazul consumului lor senzatia de satietate se instaleaza mai repede si dureaza mai mult?
  • Datorita continutului de fibre insolubile, pastele integrale sunt un remediu foarte bun impotriva constipatiei?
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Salata de paste cu sos de rosii
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 65 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.