Salata de quinoa cu menta
Salata de quinoa cu menta este o alternativa racoritoare, potrivita pentru vara, la reteta de quinoa cu legume. Fata de o salata clasica o veti gasi mult mai hranitoare si in acelasi timp, mai satioasa, putand fi consumata atat pe post de gustare, cat si ca fel principal, de personale care doresc sa scape de kilogramele in plus si de catre toti cei care vor sa se mentina sanatosi si plini de energie.
TIMP PREPARARE 30 minute
PORTII 4
TIP RETETA Salata/Gustare
DIFICULTATE Medie
PRINTEAZA RETETA
Ingrediente reteta Salata de quinoa cu menta
- 200 g quinoa
- 1 castravete
- 2 rosii
- 1 ceapa mica rosie
- 20 frunze de menta
- ulei de masline
- zeama de lamaie
- sare de mare
Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!
Mod de preparare reteta Salata de quinoa cu menta
- Quinoa se spala si se fierbe in apa (de 2 ori mai multă apa decat cantitatea de quinoa), aproximativ 15 minute, sau pana se absoarbe toata apa.
- Roșiile si castravetele se taie cubulete, ceapa si menta se taie marunt.
- Se amesteca ingredientele, adaugam uleiul, lamaia si sarea după gust.
- Se servește după 15-20 de minute, timp in care aromele se intrepatrund.
Observatii reteta Salata de quinoa cu menta
- Salata de quinoa cu menta este o salata racoritoare, cu multe vitamine si fibre, necesare pentru un nou start viguros la inceput de primavara.
- Aceeasi reteta se poate prepara si cu ceapa alba, dar va avea un gust mai pregnant de ceapa si isi va pierde putin din aspectul placut colorat.
- O punga de quinoa are un pret accesibil si poate sa asigure o gustare hranitoare pentru 4 persoane.
- Daca vrei ca preparatul sa fie gata de consumat mai rece, tineti rosiile si castravetele la frigider pana in momentul in care le taiati pentru a le amesteca cu quinoa fiarta si racita.
- Recomadam inlocuirea sarii clasice cu sarea de mare, intrucat aceasta are un mod diferit de prelucrare, pastrandu-si in mult mai mare masura mineralele din compozitie.
- Este foarte important sa adaugi o cantitate suficienta de apa atunci cand fierbi quinoa, pentru ca vei vedea ca ea absoarbe foarte mult lichid. In cazul in care ai pus mai multa apa si vezi ca dupa 15 minute aceasta nu a absorbit-o pe toata, se mai poate lasa cateva minute acoperita, fara foc. Daca in continuare nu este absorbit tot lichidul, acesta se va scurge inainte sa amesteci quinoa cu bucatile de legume.
Stiai ca?
- Quinoa este considerata de catre multi in mod gresit o cereala? In realitate, ea este o pseudocereala, adica are un aspect asemanator, poate inlocui cu succes orice tip de cereala, insa este, de fapt, este inrudita mai degraba cu spanacul.
- Quinoa nu continde DELOC gluten?
- Exista mai multe tipuri de quinoa pe piata: alba, rosie si neagra? Toate cele trei tipuri au aceleasi componente nutritionale si ofera exact aceleasi beneficii organsimului. Dintre ele, quinoa alba este ea mai utilizata, intrucat are bobul cel mai moale si gustul cel mai neutru, ea imprumutand din gustul celorlalte ingrediente cu care este combinata.
- Spre deosebire de sarea clasica, sarea de mare este recomandata persoanelor cu probleme cardiace sau cu probleme de obezitate, intrucat nu duce la retinerea de lichide in aceeasi masura.