Salată de rucola cu semințe și cartofi dulci – sănătate-n bol

Timp citire:

Salată de rucola cu semințe și cartofi dulci – sănătate-n bol

Ritmul alert al vieții cotidiene ne pune deseori în fața provocărilor alimentare. Suntem, zilnic, ispitiți de preparatele rapide și nesănătoase din dorința de a economisi timp. Considerăm că mâncatul sănătos este o activitate consumatoare de timp și resurse și alegem de cele mai multe ori variante nepotrivite. Din fericire, există o paletă variată de rețete sănătoase, sățioase și ușor de pregătit.

Există, pe de altă parte, și prejudecata conform căreia salata este introdusă în alimentație numai în cadrul unui regim de nutriție elaborat pentru a pierde în greutate. Nimic mai neadevărat! În realitate, salatele sunt un preparat delicios, bogat în nutrienți și vitamine, unde ai libertatea de a combina ingrediente după bunul plac, astfel încât rezultatul final să îți satisfacă apetitul și să hrănească organismul. Propunerea noastră de astăzi, salata de rucola cu semințe și cartofi dulci este o opțiune excelentă pentru această trecere de la sezonul rece la cel cald, în care organismul are nevoie de ajutor prin alimentație.

TIMP DE PREPARARE   25 minute 

PORȚII  5-7

TIP REȚETĂ  Salată

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZĂ REȚETA

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediente:

  • 2 căni de cartofi dulci decojiți și tăiați în cuburi de 2.5 cm
  • 4 căni de rucola proaspătă
  • 1 bulb mic de fenicul, ras subțire
  • Semințe de in
  • 2 linguri de oțet balsamic alb
  • ¼ lingură de piper negru proaspăt măcinat
  • ¼ linguriță de scorțișoară

Ingrediente dressing:

  • ½ cană oțet balsamic alb
  • 3 lingurițe miere sau alt îndulcitor lichid
  • ¼ lingură scorțișoară
  • 2 lingurițe arpagic proaspăt, tocat

Vrei să pregătești rețeta? Cumpără produsele!

Seminte de in

seminte-de-in-300g

  Mod de preparare:

  • Preîncălzim cuptorul la 190°C.
  • Amestecăm într-un bol cartofii dulci cu oțetul, piperul proaspăt măcinat și scorțișoara.
  • Într-o tavă cu foaie de copt, întindem cartofii uniform și îi introducem în cuptorul preîncălzit, unde îi lăsăm să stea timp de 12 până la 15 minute – sau până când sunt fragezi și ușor rumeniți.
  • Lăsăm cartofii să se odihnească până când au o temperatură apropiată cu cea a camerei.
  • Între timp, prăjim (fără ulei) semințele într-un wok sau o tigaie anti-aderentă, timp de 2-3 minute.
  • În funcție de preferințe și de utilitate, alegem fie un bol mic, fie un borcan în care alcătuim un dressing dulce-acrișor, amestecând oțetul balsamic, mierea, scorțișoara și arpagicul.
  • Într-un bol mare așezăm într-un prim strat rucola și feniculul ras, urmat de cartofii dulci, peste care adăugăm semințele de in pentru un gust crocant și dressing-ul.
  • Pentru servire se utilizează o paletă cu care se pune conținutul în farfurie, iar pentru extra gust și extra senzație de crocant mai puteți adăuga mix de semințe, după gust.

  Știai că?

  • Spre deosebire de cartofii autohtoni, cartofii dulci sunt mai săraci din punct de vedere caloric și mai bogați în betacaroten.
  • Deși o considerăm rudă a salatei verzi, rucola este înrudită cu broccoli, conopida și varza.
  • Feniculul este un aliment care ajută la îmbunătățirea digestiei și, prin urmare, este deosebit de util a fi asociat cu alimentele grase.
  • Consumul de rucola menține sănătatea sistemului osos și cardiovascular.
Daniela Dan
Pasiunea pentru bucătăria vegană a început din dorința de a-și hrăni sănătos familia. Treptat, după o serie de cursuri de formare și multe ore petrecute în bucătărie, pasiunea a evoluat spre profesie. Chef Daniela iubește să combine gusturi, culori, arome și texturi. Dacă ai dileme legată de rețete, gust, asocieri culinare, forme de prezentare, Daniela este omul potrivit căruia să îi ceri o opinie. Și garantat ți-o va da abia după ce o va fi testat în bucătăria proprie, unde zilnic se întâmplă multă magie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare

spot_img

Postari recente

Cum să dai un gust și mai bun legumelor

Legumele, deși sunt supereroii alimentației, nu sunt plăcute de toată lumea. De cele mai multe ori sunt evitate fie pentru că nu mai satisfac...

Ghidul fructelor uscate

Fructele uscate sunt foarte des întâlnite în rețetele noastre. Acestea reprezintă topping-ul ideal al unor salate, ingredientul-cheie pentru deserturi, micul dejun plin de vitamine...

Cum convingem micii mofturoși să mănânce sănătos?

Mulți părinți cunosc scenariul: bucătăria este frontul, copiii sunt soldații, iar legumele sunt inamicii. Este posibil să fi trecut și tu printr-un moment în...

Articole din aceeasi categorie

Cum să dai un gust și mai bun legumelor

Legumele, deși sunt supereroii alimentației, nu sunt plăcute de toată lumea. De cele mai multe ori sunt evitate fie pentru că nu...

Ghidul fructelor uscate

Fructele uscate sunt foarte des întâlnite în rețetele noastre. Acestea reprezintă topping-ul ideal al unor salate, ingredientul-cheie pentru deserturi, micul dejun plin...

Cum convingem micii mofturoși să mănânce sănătos?

Mulți părinți cunosc scenariul: bucătăria este frontul, copiii sunt soldații, iar legumele sunt inamicii. Este posibil să fi trecut și tu printr-un...