Salată de dovleac cu quinoa și năut
Această rețetă face parte din Campania #21ZileCuSanoVita. Fii alături de noi în Provocarea de 21 de zile pentru meniuri plant-based, savuroase și sănătoase.
TIMP PREPARARE 30 minute
PORTII 2
TIP RETETA Cină
DIFICULTATE Scăzută
PRINTEAZA RETETA
Ingrediente:
- 30 g quinoa (uscată)
- 140 g dovleac (decojit, fără semințe și tăiat în cuburi)
- 1 lingură ulei de măsline extravirgin
- 2 g pudră de ardei chipotle
- 1 g pulbere de usturoi
- Sare și piper negru (după gust)
- 75 g salată mixtă
- 100 g roșii cherry (tăiate în două)
- 220 g năut (fiert)
- 2 lingurițe pătrunjel (tocat, opțional)
- 2 linguri dressing cu coriandru și lămâie
- ½ avocado (opțional)
Mod de preparare:
- Preîncălzește cuptorul la 190ºC. Tapetează o tavă cu hârtie de copt.
- Amestecă dovleacul cu uleiul, pudra de ardei chipotle, usturoiul, sarea și piperul. Pune dovleacul timp de 20 de minute în cuptor, întorcându-l la jumătatea timpului, sau până când se rumenește.
- Adaugă salata mixtă, roșiile, năutul, dovleacul, quinoa și pătrunjelul într-o farfurie, și toarnă dressingul pe deasupra.
Poftă bună!
Observații:
- Se păstrează la frigider într-un recipient etanș până la trei zile. Păstrează dressingul separat și pune-l peste salată atunci când vrei să o mănânci.