Acasă 21 de zile cu SanoVita Salată de dovleac cu quinoa și năut

Salată de dovleac cu quinoa și năut

0
Salată de dovleac cu quinoa și năut

Această rețetă face parte din Campania #21ZileCuSanoVita. Fii alături de noi în Provocarea de 21 de zile pentru meniuri plant-based, savuroase și sănătoase.

TIMP PREPARARE   30 minute

PORTII   2

TIP RETETA   Cină

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediente:

  • 30 g quinoa (uscată)
  • 140 g dovleac (decojit, fără semințe și tăiat în cuburi)
  • 1 lingură ulei de măsline extravirgin
  • 2 g pudră de ardei chipotle
  • 1 g pulbere de usturoi
  • Sare și piper negru (după gust)
  • 75 g salată mixtă
  • 100 g roșii cherry (tăiate în două)
  • 220 g năut (fiert)
  • 2 lingurițe pătrunjel (tocat, opțional)
  • 2 linguri dressing cu coriandru și lămâie
  • ½ avocado (opțional)

Mod de preparare:

 

  1. Preîncălzește cuptorul la 190ºC. Tapetează o tavă cu hârtie de copt.
  2. Amestecă dovleacul cu uleiul, pudra de ardei chipotle, usturoiul, sarea și piperul. Pune dovleacul timp de 20 de minute în cuptor, întorcându-l la jumătatea timpului, sau până când se rumenește.
  3. Adaugă salata mixtă, roșiile, năutul, dovleacul, quinoa și pătrunjelul într-o farfurie, și toarnă dressingul pe deasupra.

Poftă bună!

Observații:

  • Se păstrează la frigider într-un recipient etanș până la trei zile. Păstrează dressingul separat și pune-l peste salată atunci când vrei să o mănânci.
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Salata de dovleac cu quinoa si naut
Autor
Publicat la
Timp preparare
Articolul precedent Budincă de ciocolată și unt de arahide
Articolul următor Zucchini Tofu Scramble
Sabina Constantinescu este o tânără pasionată de nutriție, wellness și sănătatea generală. Este mereu la curent cu toate noutățle din domeniu, informații pe care le împărtășește cu cititorii SanoVita pe blog, în newsletter și pe paginile de social media. Crede cu tărie că alimentația este și medicament, și poate fi folosită pentru a preveni sau ameliora afecțiuni și a avea o sănătate de invidiat. Când nu se documentează sau scrie, pe Sabina o vei găsi și în bucătărie, unde îi place să experimenteze cu tehnici de gătire și combinații de ingrediente vegetale pentru a obține rețete plant-based echilibrate, delicioase și pline de nutrienți. Pe Sabina o motivează gândul că ceea ce creează aduce un strop de sănătate în farfuriile celor ce o citesc. Fire caldă și prietenoasă, ea este și prima care îți va sări în ajutor cu răspunsuri atunci când ne scrii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.