Acasă Ghid de nutriție Șase motive pentru care iubim băuturile vegetale

Șase motive pentru care iubim băuturile vegetale

0
Șase motive pentru care iubim băuturile vegetale
Vegan non diary milk. Alternative types of milks. Vegan food concept

Băuturile vegetale sunt pe zi ce trece mai îndrăgite de către cei care vor să adopte un stil de viață sănătos. Versatilitatea, varietatea și savoarea sunt punctele lor forte. Consumate ca atare într-un pahar, reci sau calde, adăugate în rețete diverse, combinate la micul dejun cu Musli sau Granola, băuturile vegetale își fac loc în viața noastră în diferite forme. Mai jos îți prezentăm șase motive pentru care poți începe să consumi și poate chiar să te îndrăgostești de ele.

 

1. Conținut redus de zahăr

Un prim pas pentru îmbunătățirea stilului de viață este reducerea consumului de zahăr. Alegeți băuturile vegetale neîndulcite sau cu adaos redus de îndulcitori. Variantele comerciale pot veni și îndulcite cu diferite cantități de zahăr. Așadar, mare atenție la eticheta nutrițională și la lista de ingrediente. Băuturile pe bază de plante care au un conținut scăzut de zahăr vor fi și nu vor declanșa o creștere mare a glicemiei (sau glucozei în sânge).

 

2. Îmbogățite cu calciu

Calciul este esențial pentru sănătatea oaselor, a dinților, pentru menținerea tensiunii arteriale optime, pentru a ajuta la sănătatea sistemului nervos general. Băuturile din soia, migdale și orez conțin calciu.

 

3. Energie, stare de bine.

Pe lângă calciu, unele băuturi vegetale conțin vitaminele B2 și B12. Ca parte a unei diete echilibrate, B2 joacă un rol important în a-ți ajuta corpul să elibereze energia din alimente. Aceste vitamine B contribuie, de asemenea, la combaterea oboselii. Deci, dacă ești lipsit de energie dimineața, înainte să îți incepi treburile zilnice, băuturile vegetale bogate în nutrienți pot fi exact ceea ce are nevoie corpul tău.

Cea de soia este bogată în proteine, conținând toți aminoacizii esențiali. Băutura SanoVita de soia conține calciu, 200 ml asigurând 30% din necesarul zilnic.

Băutura de migdale conține vitamina E, dar și minerale precum magneziu, fosfor, potasiu și calciu, în cantități mici.

Băutura vegetală de ovăz are în conținutul acesteia toți macronutrienții (carbohidrați, proteine, grăsimi) în raporturi echilibrate. De asemenea, acest sortiment conține și cantități mici din foarte multe minerale: fosfor, mangan, seleniu, zinc, magneziu, fier.

Băutura vegetală din orez din gama Sano Vita este îmbogățită cu calciu și conține și puțin fier. În plus, noul sortiment ce îmbină prospețimea băuturii de orez cu aroma inedită a alunelor de pădure adaugă un plus de proteine, toate vitaminele din grupul B (cu excepția vitaminei B12) și vitamina E.

Băutura din nuca de cocos conține vitaminele C, E, B1, B3, B5 și B6 și minerale ca fier, seleniu, sodiu, magneziu și fosfor.

 

4. Ușor de digerat

Băuturile vegetale sunt de obicei foarte ușor de digerat, ceea ce le face perfecte dacă ești în căutarea unor modalități de a-ți optimiza digestia printr-o dietă pe bază de alimente vegetale. Mai multe persoane cu probleme digestive observă că se simt mult mai bine odată ce trec de la consumul de alimente cu lactoză, la cele care conțin ingrediente din plante.

 

5. Fără gluten, lactoză și colesterol

Fie că încerci să reduci colesterolul din alimentație sau să gestionezi anumite intoleranțe și alergii, băuturile pot reprezenta un substitut pentru cei cu intoleranță la lactoză (cel mai frecvent), pentru cei care nu consumă produse de origine animală din varii motive (regim vegan, perioade de post religios, regim medical) etc. Băuturile de soia și nuci bifează o mulțime de variante, oferind opțiuni care nu conțin în mod natural gluten, lactate, lactoză și colesterol.

 

6. Calorii puține

Deși sunt destul de hrănitoare, majoritatea băuturilor vegetale au puține calorii. Acestea nu declanșează un nivel ridicat de zahăr din sânge atunci când sunt consumate într-o formă neîndulcită. Ar putea fi de folos și celor care vor să slăbească și urmează regimuri mai sărace în calorii. Poți încerca băutura de migdale pentru un conținut caloric foarte scăzut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.