Acasă Gătesc gustos Sfaturi în bucătărie de la Chef Daniela Dan

Sfaturi în bucătărie de la Chef Daniela Dan

0
Sfaturi în bucătărie de la Chef Daniela Dan

În sfârșit ai reușit să te muți singur(ă) într-o locuință, nu mai depinzi de nimeni și te simți de parcă poți trece peste orice obstacol. Însă mâncarea începe să devină o problemă atunci când realizezi că nu e mama în bucătărie să gătească și nici nu poți să îți cumperi mâncare gata făcută la nesfârșit. Trebuie, așadar, să îți aduni toate ustensilele necesare și să te apuci de gătit, știi cum se spune, este mai greu până te „pornești”. Ai nevoie așadar de câteva sfaturi în bucătărie.

Uneori, și după ani de experiență acumulați în bucătărie tot mai greșești anumite lucruri atunci când prepari ceva. Așa că, împreună cu Chef-ul SanoVita, Daniela Dan, ți-am pregătit șase sfaturi în bucătărie pe care ai putea să le urmezi, fie că abia ai început să gătești ori faci asta de câțiva ani.

  • Evită să pui ingredientele „după ochi”

Atunci când gătești în grabă – ori pentru că foamea e mare, ori pentru că nu ai timp altcândva – ai tendința de a sări peste etapa de măsurare a ingredientelor, de aceea punem uneori trei linguri de făină pentru că sigur sunt 100g acolo așa cum spune în rețetă. În acele momente putem pune mai mult sau chiar mai puțin decât ne este indicat și acest lucru poate schimba destul de drastic rezultatul preparatului. Pentru a preveni acest lucru îți recomandăm să folosești căni și linguri de măsurare.

  • Cumpără-ți din timp toate ingredientele

Tocmai ai văzut o rețetă foarte faină pe Facebook sau Instagram și ai vrea să o încerci – problema e că nu ai tot ce îți trebuie. În loc să te apuci să o faci fără acele ingrediente, mai bine îți planifici la fiecare început de săptămână ce vrei să mănânci și apoi te asiguri că ai tot ce îți trebuie. Nu degeaba există expresia – cu răbdarea treci marea!

  • Verifică ce ai prin casă înainte să pleci la cumpărături

Nu de puține ori ni s-a întâmplat să mergem să cumpărăm un produs sau mai multe și să realizăm că aveam deja acasă exact acel produs, iar asta nu e prea plăcut, mai ales când iei ceva ușor perisabil. Așadar, înainte să pleci la magazin verifică un pic frigiderul, dulapurile sau oriunde ai tu alimente și notează-ți pe o listă de ce anume ai nevoie suplimentar.

  • Fierbe acasă leguminoasele

În loc să îți iei conserve sau borcane – cu orez brun, năut, etc. – mai bine  cumperi o cantitate mai mare de leguminoase la început, le fierbi, le lași la răcit și apoi le congelezi. Așa economisești bani și ai ce-ți trebuie, în caz că vrei să prepari rapid ceva.

  • Mărunțește condimentele acasă

Ce ar fi viața fără condimente? Dacă vrei ca preparatele tale să aibă un gust mai intens, în loc să cumperi pudre sau pulbere poți lua condimente întregi și să le mărunțeștei cu ajutorul unei râșnițe de cafea sau a unui mojar. Așa o să le oferi un plus de savoare și ai ocazia să refolosești borcanele goale pe care le ai în casă.

  • Experimentează!

Da, este important să urmezi rețeta, dar asta nu înseamnă că nu te poți bucura de gătit. Îți lipsește un ingredient și crezi că ai altceva ce s-ar potrivi? Atunci înlocuiește! Dacă nu îți iese din prima, măcar ai învățat ceva nou, iar dacă îți iese… felicitări, ai inventat o nouă rețetă! Așa, poate, nu o să mai privești gătitul ca o obligație, ci ca un nou moment de relaxare – și ca timp de calitate petrecut cu și pentru tine.

Acum că am terminat, suflecăm mânecile și să ne apucăm de gătit!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.