Smantana din lapte de cocos

Smantana din lapte de cocos este foarte usor de facut si contine doar 4 ingrediente! Fa-ti o portie atunci cand tii post sau de fiecare data cand ai nevoie de smantana vegetala, pentru ca ai decis sa nu mai consumi produse de origine animala. „Inarmeaza-te” cu o conserva de lapte de cocos sau crema de cocos si pregateste-te sa descoperi inca o data cat de versatil este laptele de cocos (o alternativa excelenta a laptelui de vaca, dar fara pic de lactoza) in bucatarie!
TIMP PREPARARE 10 minute
PORTII 4
TIP RETETA Garnitura
DIFICULTATE Scazuta
PRINTEAZA RETETA
Ingrediente reteta Smantana din lapte de cocos
- 1 conserva lapte de cocos/crema de cocos
- 1 ½ linguri zeama de lamaie
- ½ lingura otet de mere
- 1 praf de sare
Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!
Mod de preparare reteta Smantana din lapte de cocos
- Daca folosesti 1 conserva de lapte de cocos, las-o la frigider peste noapte, cu fundul in sus, pentru ca in partea superioara sa se coaguleze grasimea de cocos de care ai nevoie.
- Desfa conserva, scurge lichidul si toarna crema ramasa intr-un bol.
- Daca folosesti 1 conserva de crema de cocos, las-o la frigider peste noapte, fara a o intoarce, apoi toarna jumatate din continutul conservei intr-un bol (daca vrei sa faci smantana din toata conserva de crema de cocos, dubleaza cantitatea celorlalte ingrediente).
- Adauga deasupra sucul de lamaie, otetul si un praf de sare, dupa gust.
- Mixeaza amestecul cu un blender vertical sau un mixer, pana cand obtii o smantana acrisoara.
- Gusta si mai adauga sare, daca este nevoie.
Observatii reteta Smantana din lapte de cocos
- Smantana din lapte de cocos se potriveste perfect peste supe-creme (ca cea de dovleac), in ciorbe cu suc de rosii si multa verdeata (ca supa de legume cu tofu), peste o tortilla cu legume (in acest caz, poti adauga in smantana din lapte de cocos si cateva fire de marar proaspat, pentru a-i da o aroma speciala) sau alaturi de sarmale de post, cu ciuperci.
- Din ce alte ingrediente vegetale poti face smantana vegana? Descopera pe blogul Sano Vita smantana vegetala de soia si smantana de caju!
- Descopera cum alegi si cum desfaci o nuca de cocos proaspata in articolul nostru!
Stiai ca?
- Laptele de cocos are trei beneficii principale pentru sanatatea ta: poata scadea colesterolul rau si creste nivelul colesterolului bun, poate promova scaderea in greutate si poate ajuta sistemul imunitar?
- Laptele de cocos este bogat in vitamine si minerale, dar si grasimi saturate, deci este un aliment bogat in calorii, care nu trebuie consumat in exces?
- Laptele de cocos este folosit adesea in bucatariile din zonele tropicale si subtropicale unde creste palmierul de cocos, complementand perfect un curry, de exemplu?
- Laptele de cocos nu este un aliment alergen si poate fi consumat si de persoanele care au intoleranta sau alergie la soia, lactate si alune?
- Primul european care a vazut o nuca de cocos, in insulele Java si Nicobar, a fost Marco Polo? Acesta a botezat-o „nuca Faraonului” si a descris-o drept un fruct plin de savoare, dulce ca zaharul si alb ca laptele.
- In ciuda numelui, nuca de cocos este o drupa (la fel ca prunele, caisele si maslinele, de exemplu): un tip de fruct compus din coaja, miez carnos si un singur sambure in interior?
- Palmierul de cocos poate creste pana la 30 de metri inaltime si poate avea frunze de 4-6 metri lungime?





