Smoothie cald, cu gust de placinta de mere

Bogat in proteine si fibre, acest smoothie cald (cu gust de placinta de mere) este o alegere perfecta pentru un mic dejun sau o gustare sanatoase, in zilele infrigurate ori ploioase. Din doar 6 ingrediente deloc complicate si cu ajutorul unui blender vertical si al unui aragaz, obtii in numai 10 minute o portie generoasa de smoothie cald (cu gust de placinta de mere), care te poate invalui in atmosfera copilariei petrecute la gura sobei sau te poate transpune pe meleaguri austriece – oricum ar fi, te va incalzi garantat!
TIMP PREPARARE 10 minute
PORTII 1
TIP RETETA Bautura/Desert
DIFICULTATE Scazuta
PRINTEAZA RETETA
Ingrediente reteta Smoothie cald, cu gust de placinta de mere
- 2 linguri fulgi de ovaz
- 1 mar rosu
- 1 cana lapte de migdale
- ½ lingura sirop de artar
- ¼ lingurita scortisoara
- ¼ lingurita nucsoara
Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!
Mod de preparare reteta Smoothie cald, cu gust de placinta de mere
- Pentru a pregati acest smoothie cald, cu gust de placinta de mere, adauga toate ingredientele din lista de mai sus intr-un blender vertical si mixeaza-le bine, pana obtii un smoothie omogen.
- Toarna continutul din vasul blenderului vertical intr-o cratita (curatand bine peretii acestuia cu o spatula) si pune-l la foc mediu, incalzind smoothie-ul cu gust de placinta de mere, fara a-l lasa sa inceapa sa fiarba.
- Toarna totul intr-un pahar si serveste imediat acest smoothie cald (cu gust de placinta de mere), ca atare sau decorat cu felii/bucati de fructe.
Observatii reteta Smoothie cald, cu gust de placinta de mere
- Pentru acest smoothie cald (cu gust de placinta de mere) poti folosi orice tip de lapte vegetal preferi sau ai in frigider, la indemana: lapte de soia, lapte de orez, lapte de orez cu migdale sau lapte de orez cu cocos.
Stiai ca?
- Merele contin pectina (fibra care scade nivelul colesterolului rau), antioxidanti (care ajuta creierul), bor (care iti pastreaza oasele sanatoase), antioxidanti si fibre (care promoveaza o digestie buna)? Descopera 14 beneficii ale consumului de mere in sarcina in infograficul si articolul de pe site-ul Sano Vita!
- Smoothie-urile au aparut ca urmare a inventarii frigiderului si blenderului vertical, in anii ’30? Popoarele din zona mediterana si estica transformau de sute de ani fructele intr-un piure, dar smoothie-ul – asa cum il stim astazi – a aparut in SUA, odata cu noile dispozitive care permiteau prepararea amestecurilor de lapte si fructe servite reci. Frigiderul casnic a fost creat in 1913, dar a devenit sigur de utilizat si popular abia dupa 1930, cand amoniacul si alte gaze nesigure utilizate la racire au fost inlocuite cu freonul. Blenderul a fost creatia lui Stephen Poplawski, care voia sa poata amesteca milkshake-urile si alte bauturi dense, devenite populare la acea vreme in localurile americane; astfel, a venit cu ideea unei lame plasate in partea de jos a containerului si conectate la un motor.
- In anii ’60, smoothie-urile au devenit populare odata cu moda alimentatiei sanatoase si macrobiotice? Printre vedetele vremii care au promovat juicing-ul s-a numarat bodybuilderul Jack Lalanne, care a ajuns sa-si si puna numele pe un astfel de blender.
- Numele de „smoothie” a fost brand-uit de Steven Kuhnau, un adolescent intolerant la lactoza, care isi facea smoothie-uri pentru ca nu putea bea milkshake-uri? Entuziamat de faptul ca amestecurile aveau gust bun, ii controlau alergiile si glicemia, Kuhnau si-a deschis propriul magazin de mancare sanatoasa, denumit „The Smoothie King” (folosind termenul utilizat de hippioti pentru a denumi o multitudine de obiecte – de la sutien si pixuri, la vopsea de masina – pentru a-i atrage pe acestia in magazinul lui).





